Ο ∆ηµήτρης Κόκοτας επέστρεψε δυναµικά στη νύχτα και χαρίζει βραδιές γεµάτες κέφι στο Μικρολίµανο. Σε µια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, µιλάει στο ένθετο «Secret» για τον θάνατο του αείµνηστου πατέρα του Σταµάτη Κόκοτα, τις επιλογές στην καριέρα του και την προσωπική του ζωή.

Ξεκίνησες τις εµφανίσεις σου στο «Naval», στο Μικρολίµανο, αυτή την περίοδο;

Με πολλή διάθεση ξεκινήσαµε, στις 18 του µηνός, για να διασκεδάσουµε, να τραγουδήσουµε και να τραγουδήσει όλος ο κόσµος µε την µπάντα µας. Είναι µαζί µας και η Λιούµπα Ζώρα, µε ζωντανή ορχήστρα. Επίσης, να πω ότι έχει καταπληκτική κουζίνα το µαγαζί. Παράλληλα, ετοιµάζω ένα καινούργιο τραγούδι, σε µουσική του Κώστα Μηλιωτάκη και στίχους του ∆ηµήτρη Τσάφα, µε τίτλο «Τη ζωή µου πήρες».

Κάποιοι συνάδελφοί σου βγήκαν στα νυχτερινά µαγαζιά όπου εµφανίζονται και τραγούδησαν ενώ στη χώρα είχε κηρυχθεί εθνικό πένθος. Θα ήθελα την τοποθέτησή σου


Ψυχολογικά δεν θα άντεχα να βγω να τραγουδήσω και να αντιµετωπίσω τη θλίψη µου και την οργή µου, ούτε και να βρεθώ µπροστά στην υποχρέωση του να κάνω τη δουλειά µου για να επιβιώσω και στην
ανάγκη µιας επιχείρησης να αντεπεξέλθει στις οικονοµικές της υποχρεώσεις απέναντι σε όλους τους εργαζοµένους της.

3018_DIMITRIS_KOKOTAS_STAMATIS_KOKOTAS_PANTELIS_AMPAZIS_912020

Στις 30 Σεπτεµβρίου 2022 έφυγε από τη ζωή ο πατέρας σου, Σταµάτης Κόκοτας. Τι θυµάσαι από εκείνον;


Τον πατέρα µου τον συλλογίζοµαι τόσο πολλές φορές µέσα στη µέρα, που τι να πρωτοπώ; Εχει να κάνει και µε τις αναµνήσεις που ζήσαµε ως πατέρας µε γιο αλλά και µε τις συµβουλές του στο κοµµάτι της δουλειάς
µας και µε τις συνεργασίες µας, όπως και µε τις πρόβες που κάναµε µαζί.

Ηταν για σένα δύσκολο το όνοµα «Κόκοτας»;


Το όνοµα «Κόκοτας» για µένα είναι πάρα πολύ ωραίο. Είναι τιµή µου. Καθόλου εύκολη περίπτωση όταν έχεις για πατέρα σου έναν τέτοιο τραγουδισταρά. Το µόνο που µπορείς να κάνεις είναι κάθε µέρα να βελτιώνεσαι.

Πρόλαβες να του πεις όσα ήθελες;


Η σχέση µας ήταν µια καθηµερινή τριβή και, παρότι έχω κάνει δική µου οικογένεια και οι υποχρεώσεις µεγαλώνουν, ήµασταν συνέχεια µαζί κάνοντας ατέλειωτες συζητήσεις. Μιλούσαµε συνέχεια για τα πάντα. Εκτός από πατέρας µου, που µε µεγάλωσε, ήταν το ίνδαλµά µου, ο µέντοράς µου.

Είσαι ένας τραγουδιστής που τόσα χρόνια έχει επιλέξει να µην ανήκει στο λεγόµενο «σύστηµα». Αυτό σου κόστισε;


∆εν είναι δική µας επιλογή να ανήκουµε στο σύστηµα. Εγώ δεν επέλεξα να είµαι ή όχι στο σύστηµα. Οι κινήσεις µου καλλιτεχνικά και οι επιλογές µου προφανώς δεν ήταν αυτές που θα µε ενέτασσαν στους λεγόµενους «συστηµένους». Είναι και στάση ζωής αυτό το πράγµα. Αγαπάω το τραγούδι, αγαπάω τη γυναίκα µου και το παιδί µου και αφιερώνω λιγότερο χρόνο στον βωµό της δουλειάς.

kokotas

Είσαι µαζί µε την Κατερίνα 20 χρόνια και παντρεµένοι περίπου µία δεκαετία. Πώς γνωριστήκατε;


Είχε έρθει να πάρει αυτόγραφο για τη µικρή της αδελφή και έτσι γνωριστήκαµε. Της έδωσα το αυτόγραφο και της ζήτησα το τηλέφωνό της, γιατί µου άρεσε πολύ και ήθελα να την ξαναδώ.

kokotassd

Ηταν κεραυνοβόλος έρωτας;

Ηταν κεραυνοβόλος έρωτας, µε την πρώτη µατιά, και είναι ακόµη. 

Εχετε µια κορούλα, τη Ριάνα, που είναι 11,5 ετών. Τι κάνετε µαζί;


Περνάµε όσο περισσότερο χρόνο µπορούµε µε το παιδί. Το πιο σηµαντικό πράγµα, πιστεύω, που κάνουµε µαζί της είναι ότι συζητάµε και παίζουµε πάντα ένα παιχνίδι, όπου κάνει τη δασκάλα και εµείς τους
µαθητές. Ετσι η Ριάνα έµαθε από το νηπιαγωγείο όλα τα µαθήµατα.

Θέλετε να κάνετε άλλο παιδί;


Εννοείται ότι θέλουµε να κάνουµε και άλλο παιδί. Ο Θεός σού τα δίνει, όµως, όταν θέλει Εκείνος.