Η Παυλίνα Μπεχράκη ειναι το next best thing στον χώρο της τέχνης, αφού οι πίνακες της έχουν γίνει ανάρπαστοι και talk of the town. Τα parapolitika.gr την συνάντησαν  στην τελευταία της έκθεση και μας μίλησε για την μεγάλη της αγάπη την ζωγραφική, από πού εμπνέεται αλλά και πως χαρακτηρίζει τα έργα της.

Πες μας λίγα πράγματα για σένα.

Ονομάζομαι Παυλίνα Μπεχράκη και είμαι 30 ετών. Έχω σπουδάσει Digital Marketing και E-Commerce και τα τελευταία 8 χρόνια εργάζομαι ως Product Development Director στη Celia Kritharioti. Η αγάπη μου για τη μόδα και την τέχνη ξεκίνησε από πολύ νεαρή ηλικία. Η μητέρα μου είναι fashion illustrator πάντα ζωγράφιζε κοπέλες με φορέματα και εγώ δίπλα της όταν ήμουν μικρή μου άρεσε να ζωγραφίζω γυναικεία πρόσωπα. Έχω κάνει μαθήματα σχεδίου εκ του φυσικού δίπλα σε διακεκριμένους Έλληνες ζωγράφους αλλά δεν έχω κάνει σπουδές πάνω στην τέχνη .

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τη ζωγραφική;

«Η γιαγιά μου είχε γκαλερί και ασχολείται χρόνια με τις εικαστικές τέχνες. Η πρώτη μου επαφή με τα πινέλα έγινε όταν ήμουν 6 ετών όπου έκανα το πρώτο μου έργο σε καμβά με τη βοήθεια φυσικά της γιαγιάς μου. Πάντα ζωγράφιζα για μένα, επαγγελματικά όμως ξεκίνησα να ζωγραφίζω στην πρώτη καραντίνα, που είχα χρόνο να φτιάξω πίνακες και να δουλέψω πάνω σε αυτό καθώς είχα χρόνο για μένα .

Πέτυχε, όλοι ξαφνικά άρχισαν να με ρωτάνε αν πουλάω τους πίνακες μου, να μου λένε πως θέλουν να αγοράσουν και έτσι ξεκίνησα να πιστεύω να δουλεύω με θεματικές ενότητες. Με μια ιστορία πίσω από τα έργα μου.

image1


Μίλησε μας για την τελευταία σου έκθεση

Η τελευταία μου έκθεση σε συνεργασία με τον εικαστικό Αλέξανδρο Κατιγούδη εστίαζε στην εποχή μας, μια περίοδο που μας ενδιαφέρει περισσότερο η εικόνα παρά η ουσία των πραγμάτων .

Έτσι αποφάσισα να δημιουργήσω έργα με κρυφά μηνύματα και να τα φωτίσω με κόκκινο φωτισμό που εξουδετερώνει τα έντονα χρώματα που είναι το στοιχείο μου.

Οι άνθρωποι ερωτεύονται αυτό βλέπουν χωρίς να το καταλαβαίνουν πλήρως πολλές φορές. Ειδικά στην εποχή του τώρα που η τεχνολογία μας έχει παρασύρει σε μια εικονική πραγματικότητα.

image0


Από που εμπνέεσαι;

Εμπνέομαι από το τώρα και από το πριν . Από τις αλλαγές στην καθημερινότητα μας και από τους ανθρώπους .  Μου αρέσει να παρατηρώ τους ανθρώπους , τον τρόπο που σκέφτονται και τα συναισθήματα τους.

Πως θα χαρακτήριζες τα έργα σου ;

Τα έργα μου έχουν μια ιστορία πίσω τους.  Έχουν σκέψεις , έχουν ουσία και θέλω να πιστεύω ότι αυτά περνάνε στον θεατή.

image2


Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου ;

Ετοιμάζω μια έκθεση για τον Δεκέμβριο αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα .

Που μπορεί να βρει κάποιος τα έργα σου;

Τα έργα μου τώρα βρίσκονται στην «The Project Gallery» στο Μοναστηράκι και θα είναι εκεί μέχρι και τις 14 Απριλίου  Τρίτη με Σάββατο .

Οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα έργα των καλλιτεχνών παρέα με ευφάνταστα Belvedere Cocktails εμπνευσμένα από την έκθεση. Η Belvedere Vodka «γιορτάζει» μαζί με τους χαρισματικούς καλλιτέχνες τις αξίες της ελευθερίας της έκφρασης, της αυθεντικότητας και του στυλ.

image9
image8
image5