Το καθηλωτικό θρίλερ του Αμερικανού Matthew Quirk Νυχτερινός πράκτορας, που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, σε μετάφραση Ειρήνης Παϊδούση, μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στη μικρή οθόνη και άρχισε να προβάλλεται στο Νetflix πριν από λίγες μέρες.

Την τηλεοπτική διασκευή του βιβλίου έκανε ο Σον Ράιαν, με τον Γκάμπριελ Μπάσο στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

s3_gy_digital_metaixmio_uploads_asset_data_26193_978-618-03-2040-4_3

Από την πρώτη κιόλας μέρα προβολής της η νέα ομότιτλη σειρά αστυνομικής δράσης βρέθηκε στην πρώτη θέση του Top 10 τηλεθέασης στην Ελλάδα, ενώ εμφανίζεται ανάμεσα στις δέκα πρώτες σε άλλες 92 χώρες.

Στα δέκα επεισόδια που την αποτελούν παρακολουθούμε με κομμένη ανάσα τον σκοτεινό κόσμο των παρασκηνίων και τη διαφθορά που απλώνει παντού τα δίχτυα της στον Λευκό Οίκο.

Ο συγγραφέας, αντλώντας έμπνευση από πραγματικούς παρασκηνιακούς παίχτες, με μια γραφή-ανεμοστρόβιλο και ωμή, κοφτή, γρήγορη γλώσσα, συνθέτει ένα αποκαλυπτικό, σφιχτοδεμένο θρίλερ και η ατμόσφαιρα αυτή μεταφέρεται με απόλυτη ακρίβεια και στη μικρή οθόνη.

Η υπόθεση


Ο νεαρός πράκτορας του FBI Πίτερ Σάδερλαντ πιθανώς δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στην Αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων του Λευκού Οίκου – όχι με τη δική του προϊστορία: ο πατέρας του, επίσης πράκτορας, κατηγορήθηκε ότι πουλούσε μυστικά στους Ρώσους, με τραγικές συνέπειες για τον ίδιο. Ο Πίτερ ξέρει πολύ καλά πως η παράβαση ενός κανόνα µπορεί να στοιχίσει ζωές. Και έχει τον νου του.

Ειδικά σε αυτή την αίθουσα: στο άδυτο των µυστικών της Αµερικής. Ένα τηλεφώνηµα στη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας αρκεί για να βρεθεί στην καρδιά µιας συνωµοσίας που ετοιµάζεται χρόνια, η οποία συµπεριλαµβάνει έναν Ρώσο χαφιέ στα υψηλότερα κλιµάκια της κυβέρνησης. Ο προδότης θα µπορούσε να είναι οποιοσδήποτε στον Λευκό Οίκο.

Για να σώσει τη χώρα, ο Πίτερ πρέπει να αγνοήσει τους κανόνες και να κάνει το σωστό, µε οποιοδήποτε κόστος...

978-618-03-3511-8_2


Ακόμα ένα βιβλίο του Matthew Quirk


Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφόρησε πρόσφατα ακόμα ένα πολιτικό θρίλερ καταιγιστικής δράσης με την υπογραφή του Matthew Quirk, το οποίο συμπεριλαμβάνεται και στον επετειακό Μαραθώνιο Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας που ξεκίνησε τον Μάρτιο και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους.

Στο μυθιστόρημά του Η ώρα του εκτελεστή, επίσης σε μετάφραση Ειρήνης Παϊδούση, ο Νικ Έιβροουζ, παγιδευμένος και µε κίνδυνο της ζωής του, θα ανακαλύψει μέχρι πού είναι διατεθειμένοι να φτάσουν ορισμένοι προκειμένου να συγκαλύψουν ένα σκάνδαλο.