Τα γενέθλιά της με την οικογένειά της γιόρτασε όμορφα και απλά η Μιμή Ντενίση, έπειτα από ένα ιδιαίτερα έντονο τριήμερο, γεμάτο κόσμο και λάμψη: από τη μια η σημαντική βράβευσή της στο Μονακό με το βραβείο «Μαρία Κάλλας» για την προσφορά της στο θέατρο και τον κινηματογράφο, από την άλλη η ομιλία της χθες το απόγευμα στο Ζάππειο, σε εκδήλωση για την πολιτιστική διπλωματία.

«Ήταν μεγάλη μου τιμή που βραβεύτηκα στο Μονακό μαζί με τη Νάνα, την κυρία Μούσχουρη, με την οποία άλλωστε υπάρχει και πολύ μεγάλη αγάπη μεταξύ μας. Εκείνη βραβεύτηκε για την τέχνη της στο τραγούδι και εγώ για τη δική μου στο θέατρο και στο σινεμά», λέει στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» η πρωταγωνίστρια, η οποία μάλιστα πρότεινε στον πρίγκιπα Αλβέρτο να διοργανωθεί μία αντίστοιχη βραδιά και στην Ελλάδα μέσα από τη συνεργασία των δύο χωρών. 

Πρόταση να μεταφερθεί η εκδήλωση και στην Ελλάδα

«Ο πρίγκιπας Αλβέρτος και η πριγκίπισσα Σαρλίν είναι δύο πολύ απλοί και συμπαθείς άνθρωποι. Όπως είπα και στην ομιλία μου, ο Αλβέρτος συνεχίζει την παράδοση των γονιών του που ήταν κοντά στις τέχνες και στον αθλητισμό. Η “Divina” Κάλλας έζησε πολλά χρόνια εκεί και είναι πολύ αγαπητή σε όλους τους Μονεγάσκους. Τους πρότεινα λοιπόν να μεταφερθεί αυτή η εκδήλωση και στην Ελλάδα, που είναι ο τόπος όπου γεννήθηκε. Το δέχθηκαν με ενθουσιασμό όταν μιλήσαμε κατ’ ιδίαν. Μάλιστα είπα να γίνει εδώ και να διατεθούν και κάποια χρήματα για το ίδρυμα που έχει η πριγκίπισσα για τα παιδιά. Πιστεύω λοιπόν πως είναι κάτι που θα γίνει. Προτείναμε να γίνει φέτος, καθώς είναι η χρονιά που γιορτάζονται τα εκατό χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας», τονίζει.

Όπως εξήγησε  απόλαυσε πραγματικά τη λαμπρή βραδιά: «Πρόκειται για μια εκδήλωση που γίνεται στο Μονακό κάθε χρόνο. Πέρσι είχε βραβευτεί η Μόνικα Μπελούτσι. Ήταν μια πάρα πολύ ωραία βραδιά, οργανωμένη καταπληκτικά από την Ιωάννα Ευθυμίου (σ.σ.: πρόεδρος της International Action Art Monaco), η οποία άλλωστε εμπνεύστηκε αυτό το γκαλά».

Η βραδιά «Maria Callas Monaco Gala & Awards» ξεκίνησε στην Όπερα του Μόντε Κάρλο και συνεχίστηκε στη μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου «Hotel de Paris», με παρουσιαστές την Έμη Λιβανίου και τον Γιώργο Ντάβλα.

Εσπερίδα στο Ζάππειο

«Η ατμόσφαιρα ήταν ονειρική», συνεχίζει η Μιμή Ντενίση. «Τρεις πολύ ωραίες τραγουδίστριες της όπερας τραγούδησαν άριες που τραγουδούσε η Μαρία Κάλλας. Ακολούθησε ένα εξαιρετικό δείπνο σε μια αίθουσα στολισμένη με χιλιάδες λουλούδια. Ήταν πολύ πολύ όμορφο αισθητικά. Είναι μια χρονιά που έχω πάρει πάρα πολλές βραβεύσεις, με πρώτη και σημαντικότερη ίσως εκείνη της Ακαδημίας Αθηνών και βέβαια αυτήν, επίσης σημαντική, καθώς συμπίπτει με τα εκατό χρόνια από τη γέννηση της σπουδαίας Μαρίας Κάλλας. Και αυτό έχει μία ιδιαίτερη σημασία για μένα, συγκινησιακή», τονίζει η πρωταγωνίστρια, η οποία συμμετείχε χθες στην εσπερίδα με θέμα «Το Μέλλον της Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Ελλάδα: Προβληματισμοί - Προτάσεις - Προοπτικές» στο Ζάππειο Μέγαρο.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Τομέας Πολιτισμού της Ακαδημίας Εθελοντισμού HELPHELLAS και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και τη στήριξη του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλων και Κέντρων Πολιτισμού για την UNESCO και της σχεδιάστριας Eύης Mυγιάκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμικής Διαφορετικότητας για τον Διάλογο και την Ανάπτυξη στις 21 Μαΐου.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή / Της Έφης Παπαζαχαρίου