Μια ξεχωριστή συναυλία-αφιέρωμα στον Μανώλη Καλομοίρη με τίτλο Spoudassato Moussikin θα παρουσιάσει το Ωδείο Αθηνών στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023, στις 19.30.

Στη συναυλία σπουδαστές και απόφοιτοι θα ερμηνεύσουν έργα του σπουδαίου συνθέτη, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν, σε πρώτη εκτέλεση, και δύο νέα έργα σπουδαστών της τάξης Σύνθεσης του Ωδείου Αθηνών, γραμμένα ειδικά για την περίσταση.

Η νέα αυτή συναυλία του Ωδείου Αθηνών, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, αποκαλύπτει μια άλλη όψη του δεινού ιδρυτή της ελληνικής Εθνικής Σχολής από εκείνη που προβάλλεται συνήθως, εστιάζοντας στη λυρική και εσωστρεφή διάσταση του περίφημου δημιουργού της Συμφωνίας της λεβεντιάς και του Πρωτομάστορα. Την καλλιτεχνική επιμέλεια υπογράφει ο διευθυντής Μουσικών Σχολών του Ωδείου Αθηνών, Φίλιππος Τσαλαχούρης.

Συναυλία σπουδαστών και αποφοίτων του Ωδείου Αθηνών
Spoudassato Moussikin
Αφιέρωμα στον Μανώλη Καλομοίρη
Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023
Ώρα έναρξης: 19.30
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

Έργα Μανώλη Καλομοίρη και Δημήτρη Ανδρονιάδη, Πέτρου Χοχλακάκη (σπουδαστών του Ωδείου Αθηνών)

Ερμηνεύουν: Δημήτρης Ανδρονιάδης, Ζαχαρίας Γεράνης, Πάρις Δημάτσας, Ανδριάνα Δρογώση, Αναστασία Ευδαίμων, Χριστίνα Ζάκα, Νάσος Κοκκώνης, Ορέστης Λαζάρου, Παναγιώτης Μαυροειδής, Κατερίνα Μουστάκη, Νεφέλη Μπρακουμάτσου-Τσώνη, Βασίλειος Παπαναγιώτου, Νικόλ Παππά, Στράτος Πογκοσιάν, Αριάδνη Ρωσοπούλου-Βουγιούκα, Αλεξάνδρα Σελίμη, Θοδωρής Φιλιππόπουλος, Γιασμίν Φολίνι, Πέτρος Χοχλακάκης (σπουδαστές και απόφοιτοι του Ωδείου Αθηνών)

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023, στις 12.00, αποκλειστικά μέσω της ticket services.