Ο ιστορικός κινηματογράφος «Embassy», στο κέντρο της πόλης, στο Κολωνάκι, επαναλειτουργεί ως χώρος πολιτισμού και επανατοποθετείται στον πολιτιστικό χάρτη της πρωτεύουσας, ως ένα υπερσύγχρονο θέατρο, τo «EMBASSY Theater».

Η ιστορία του Embassy

Το «Embassy» ξεκίνησε τη λειτουργία του ως κινηματογραφική αίθουσα το 1962. Ο μοναδικός χειμερινός κινηματογράφος στο Κολωνάκι, γνώρισε κορυφαίες στιγμές αίγλης, δημιουργώντας τη δική του ξεχωριστή πολιτιστική ταυτότητα, με έντονο το αποτύπωμά του στα κινηματογραφικά δρώμενα της χώρας.

Φιλοξένησε σημαντικές πρεμιέρες τόσο εθνικών, όσο και διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών. Αποτέλεσε, για δεκαετίες, το σημείο συνάντησης διακεκριμένων προσωπικοτήτων της πολιτιστικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Κορυφαία στιγμή η συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80. Τα τελευταία χρόνια δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει την παρατεταμένη κρίση του κινηματογραφικού κλάδου, η οποία οδήγησε στο οριστικό κλείσιμό του το 2020.

Το θέατρο Embassy


Το 2021, οι επιχειρήσεις «Embassy Παραγωγές Πολιτισμού» αναλαμβάνουν το χώρο και με απόλυτο σεβασμό στην ιστορικότητα του, δημιουργούν έναν σύγχρονο χώρο πολιτισμού, το «EMBASSY Theater». Διατηρώντας το όνομα, αλλά και τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του χώρου, τον μετατρέπουν σε μία σύγχρονη, υψηλής αισθητικής θεατρική σκηνή, συνολικής χωρητικότητας 500 θέσεων.

Κύριο χαρακτηριστικό του σχεδιασμού είναι η ανάδειξη των κλασικών αστικών, κεντροευρωπαϊκής αισθητικής χαρακτηριστικών του χώρου, αλλά και η διαμόρφωσή του, ώστε να λειτουργεί ως πολυχώρος πολιτισμού και να ανταποκρίνεται επάξια σε ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών παραγωγών. Με την αξιοποίηση καινοτόμων τεχνικών και αρχιτεκτονικών εφαρμογών, το «EMBASSY Theater» μπορεί να φιλοξενήσει υψηλού επιπέδου παραστάσεις θεάτρου, μουσικής, χορού, κινηματογραφικές προβολές, καθώς και συνεδριακές και εταιρικές εκδηλώσεις.
Το «EMBASSY Theater» θα δημιουργήσει στην καρδιά του Κολωνακίου, όπου συνυπάρχουν κατοικίες, γραφεία, εμπορικά καταστήματα, χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας, έναν πολιτιστικό πόλο έλξης κύρους για τους κατοίκους, αλλά και για τους επισκέπτες της πρωτεύουσας, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.

Η μελέτη του χώρου εκπονήθηκε από ομάδα εξειδικευμένων και διακεκριμένων ειδικών με επικεφαλής τον Σάκη Κυριακίδη, με στόχο να αναδείξει την αισθητική του χώρου και τα εμβληματικά στοιχεία του. Η εντυπωσιακή, μεγαλοπρεπής μαρμάρινη σκάλα της εισόδου οδηγεί σε έναν εσωτερικό επιβλητικό χώρο, πλούσιο σε γνωρίσματα διαχρονικών, ιστορικών θεάτρων και χώρων πολιτισμού ανά τον κόσμο. Πρωταγωνιστούν το μάρμαρο, ο μπρούντζος και το κόκκινο βελούδο. Τα γεωμετρικά μοτίβα και οι υαλογραφίες art deco αισθητικής στους τοίχους και στο φουαγιέ, συνυπάρχουν σε πλήρη αρμονία και αναδεικνύουν έναν state of the art χώρο πολιτισμού.

Η πλατεία και η σκηνή του «EMBASSY Theater» επανασχεδιάζονται και εξοπλίζονται με υψηλής πιστότητας και ποιότητας οπτικοακουστικά μέσα, για να ανταποκρίνονται στα σύγχρονα δεδομένα και να μπορούν να εξυπηρετήσουν τις απαιτήσεις παραστάσεων διεθνών προδιαγραφών, προσφέροντας μία μοναδική, ποιοτική εμπειρία θεάματος.

Το «EMBASSY Theater» αναμένεται, να ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό στις αρχές Δεκεμβρίου, με μία από τις μεγαλύτερες θεατρικές παραγωγές διεθνώς.

EMBASSY Theater
Πατριάρχου Ιωακείμ 5, Αθήνα, 10673