Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, έγινε χθες η πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης "Τρεις Ψηλές Γυναίκες" του Edward Albee στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με πρωταγωνίστριες τρεις εξέχουσες Ελληνίδες ηθοποιούς, τη Ρένη Πιττακή, την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τη Λουκία Μιχαλοπούλου.

Ο διεθνούς φήμης Αμερικανός σκηνοθέτης Robert Wilson σκηνοθετεί το έργο που είναι δομημένο γύρω από τα θεμελικά ζητήματα του εαυτού και της θνητότητας, το σαρκαστικό έργο του Albee εμπνέεται από τον χαρακτήρα της δικής του μητέρας. Αντιμέτωπη πια με το τέλος του βίου της, περιβάλλεται από δύο νοσηλεύτριες, οι οποίες παίρνουν τη μορφή του νεότερου εαυτού της. Με τη γνωστή του ολιστική διαχείριση του χώρου και του χρόνου, ο Robert Wilson εξιστορεί με μαεστρία το αποτύπωμα του χρόνου, αναδεικνύοντας τις πολλαπλές αντανακλάσεις που γεννά ο καθρέφτης της ζωής.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υποδέχθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ενώ το «παρών» έδωσαν πολλοί εκπρόσωποι της καλλιτεχνικής σκηνής όπως ο Γιώργος Νταλάρας.

p1
p2
p3
p4
p5
p6
p7
p8