Συνεχίζονται οι υψηλές πτήσεις για τη βραβευμένη ταινία «AirHostess-737» του Θανάση Νεοφώτιστου, σε παραγωγή της ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ Α.Ε.

Η ταινία, που έχει σαρώσει διεθνώς βραβεία και διακρίσεις, τώρα αναγνωρίζεται σαν μία από τις καλύτερες ταινίες τις χρονιάς, σε μεγάλα αφιερώματα όπως στο “Vimeo Staff Pick”, “The New Yorker” & “Short of the Week”. Μέσω την επιλογής της από αυτές της πλατφόρμες θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως.

Η ταινία «AirHostess-737» του Θανάση Νεοφώτιστου έχει ήδη κάνει ένα μακρύ ταξίδι, ξεκινώντας από την πρεμιέρα της στο 75o φεστιβάλ του Λοκάρνο και συνεχίζοντας με την τιμητική διάκριση στο 47ο Φεστιβάλ του Τορόντο, το βραβείο υποκριτικής στο 45o Φεστιβάλ Clermont-Ferrand και στο 44o Φεστιβάλ του Sundance για τη Λένα Παπαληγούρα, το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στην Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, στο φεστιβάλ του Σιάτλ (*Oscar Qualifying) και συνολικά πάνω από 28 βραβεία και διακρίσεις (Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας) σε περισσότερα από 90 φεστιβάλ παγκοσμίως.

Η υπόθεση της ταινίας

Στο Boeing-737, πτήση από Αθήνα προς Καβάλα, δουλεύει μία 39χρονη αεροσυνοδός, η Βανίνα. Με αφορμή τα σιδεράκια που πρόσφατα έβαλε, σε μια καθυστερημένη προσπάθεια για ένα τέλειο χαμόγελο, θα κληθεί να αναμετρηθεί με την, από πάντα, απούσα μητέρα της, το πτώμα της οποίας βρίσκεται στο αμπάρι του αεροπλάνου.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, η «Airhostess-737» ολοκληρώνει μια τριλογία με μικρού μήκους ταινίες για ένα δρόμο, ένα ταξίδι, μια διαδρομή (Λεωφόρος Πατησίων, Route-3, Airhostess-737). Βρισκόμενος στο τελικό στάδιο προετοιμασίας της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του με τίτλο «Το Αγόρι με τα Γαλάζια Μάτια», ελπίζει όλοι να απογειωθούμε με το αεροπλάνο της AirHostess.

*LINK THE NEW YORKER:
https://www.newyorker.com/culture/screening-room/inner-turmoil-meets-atmospheric-turbulence-in-airhostess-737 

*LINK THE SHORT OF THE WEEK: https://www.shortoftheweek.com/ 

*LINK THE VIMEO STAFF PICKS: https://vimeo.com/885704484 

Πρωταγωνιστούν: Λένα Παπαληγούρα, Κωνσταντίνα Κουτσονάσιου και η Χάρις Αλεξίου (φωνή μητέρας).
Σενάριο: Θανάσης Νεοφώτιστος, Γρηγόρης Σκαράκης
Διευθυντής Φωτογραφίας: Γιάννης Φώτου G.S.C
Μοντάζ: Πάνος Αγγελόπουλος
Art Direction: Εύα Γαϊτανίδου

Συμμετέχουν: Γιάννης Μουστάκας, Ελένη Μολφέτα, Θοδωρής Βουρνάς, Γιούλη Πεζοπούλου

Website: www.airhostess737film.com