Μερικά από τα ωραιότερα μιούζικαλ όλων των εποχών, διάσημα μπαλέτα αλλά και πασίγνωστες όπερες κάνουν πρεμιέρα στη Χριστουγεννιάτικη Αθήνα και τη γιορτινή Θεσσαλονίκη με το θέατροφιλο κοινό να ετοιμάζεται να ζήσει θαυμάσιες θεατρικές εμπειρίες απολαμβάνοντας λαμπερές παραγωγές.

PANOS_MOYZOYRAKHS

Scrooge & Ghosts and Rock ‘n’ Roll

Στις 21 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει για δεύτερη χρονιά στο Christmas Theater το μιούζικαλ «Scrooge & Ghosts and Rock ‘n’ Roll» η παράσταση, την οποία τα περσινά Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής παρακολούθησαν περισσότεροι από 24.000 θεατές. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Χρήστος Σουγάρης, τη μουσική ο Στέφανος Κορκολής, ενώ στο ρόλο του Σκρουτζ βρίσκεται ο Πάνος Μουζουράκης και του Έλβις ο Θοδωρής Μαραντίνης. Μαζί τους παίζουν οι Ρούλα Πατεράκη, Μαρίνα Καλογήρου, Ματθίλδη Μαγγίρα, Ίαν Στρατής. Η μεγάλη αυτή χριστουγεννιάτικη παραγωγή θα παρουσιαστεί μόνο για 15 παραστάσεις.

_______anastasia_3_001__1_

Anastasia, the musical

Στις 23 ∆εκεµβρίου, θα κάνει πρεµιέρα στο θέατρο «Παλλάς» η µεγάλη υπερπαραγωγή του Broadway «Anastasia, the musical», που ανεβαίνει πρώτη φορά στην Ελλάδα, υπό τη σκηνοθετική µπαγκέτα της Θέµιδας Μαρσέλλου. Η συγκλονιστική ιστορία της πριγκίπισσας Αναστασίας έρχεται µε έναν πολυµελή θίασο ηθοποιών, χορευτών και τραγουδιστών, µεταξύ αυτών η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, η Demy, ο Θανάσης Τσαλταµπάσης και ο Ιαν Στρατής.

Shrek________________

Shrek the musical

Ο Μάρκος Σεφερλής ζωντανεύει στη σκηνή του Περοκέ την ξεκαρδιστική ιστορία του πιο αγαπημένου «τέρατος» όλων των εποχών, το «Shrek the musical», που έκανε πρεμιέρα στις 15/12. Η παράσταση είναι μια υπερπαραγωγή με 24 ηθοποιούς και χορευτές, 10μελή ζωντανή ορχήστρα, 120 πρωτότυπα κοστούμια, έναν δράκο τεραστίων διαστάσεων που βρυχάται, βγάζει φωτιές και καπνό και κινείται με εντυπωσιακό τρόπο πάνω στη σκηνή. Το έργο έχει υπέροχα τραγούδια και είναι ένας ύμνος στη διαφορετικότητα.

tsarli

Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας


Το «EMBASSY Theater», ο πρώην ιστορικός κινηματογράφος «Embassy», στο Κολωνάκι, ανοίγει τις πόρτες του στις 22 Δεκεμβρίου με το υπέροχο μιούζικαλ «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας». Το θρυλικό μιούζικαλ που έχει συγκινήσει και ενθουσιάσει εκατομμύρια θεατές σε ολόκληρο τον κόσμο, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε απόδοση-σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, 30μελή θίασο και ζωντανή ορχήστρα.

Giselle________________

Τοσοδούλα - Ζιζέλ - Μέγαρο

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα δούµε έως 30 ∆εκεµβρίου την «Τοσοδούλα», τη χορευτική υπερπαραγωγή του Μπαλέτου της Εθνικής Οπερας της Οδησσού, βασισµένη στο παραµύθι του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, αλλά και τη «Ζιζέλ», τo αριστούργημα του κλασικού χορού, με την ονειρική μουσική του Adolphe Adam από τις 18 έως 28 Δεκεμβρίου.

mpoem

Μποέμ - Καρυοθραύστης - Into the Woods- Εθνική Λυρική Σκηνή


Στην Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζονται δύο µεγάλα οπερατικά αριστουργήµατα. Η «Μποέµ», το πασίγνωστο αριστούργηµα του Τζάκοµο Πουτσίνι επιστρέφει µε την εµβληµατική σκηνοθεσία του Γκρέιαµ Βικ μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

els

Στις 23 Δεκεμβρίου έρχεται από το Μπαλέτο της ΕΛΣ και ο θρυλικός «Καρυοθραύστης» του Πιοτρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, που θα χαρίσει µια υπέροχη χριστουγεννιάτικη ατµόσφαιρα έως τις 14 Ιανουαρίου.

Ωστόσο και η Διαπολιτισμική Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα αποχαιρετήσει το 2023 με μια μοναδική συναυλία την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 στις 20.30 στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ έχει ήδη ξεκινήσει και το αριστουργηματικό μιούζικαλ "Into the Woods" του Στήβεν Σόντχαϊμ που θα δώσει δεκαεννέα παραστάσεις έως και τις 7 Ιανουαρίου. Η Κοκκινοσκουφίτσα, η Σταχτοπούτα, ο Τζακ και η φασολιά του, η Ραπουνζέλ χάνονται βαθιά στα μονοπάτια του δάσους και μπλέκονται σε μια σπονδυλωτή́ ιστορία που ανατρέπει τις γνωστές διαδρομές τους.

____-VIRA-___________-69


Βίρα τις άγκυρες - ΚΘΒΕ

Στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε εχτές (15/12) στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος το εµβληµατικό έργο «Βίρα τις άγκυρες», σε σκηνοθεσία Αστέριου Πελτέκη, που αποτελεί µια αναδροµή στην ιστορία της ελληνικής επιθεώρησης, όπως αποτυπώνεται µέσα από την οξυδερκή µατιά των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα απολαύσουμε τον Παντελή Καναράκη και την Νικολέττα Βλαβιανού.

Οι Απάχηδες των Αθηνών - Θέατρο Ολύμπια

«Οι Απάχηδες των Αθηνών», η περίφημη οπερέτα του Νίκου Χατζηαποστόλου έκανε πρεμιέρα την περασμένη Πέμπτη (14/12) στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» όπου θα παρουσιάζεται έως τις 23 Δεκεμβρίου με την Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία Δήμου Αθηναίων. Το έργο του Νίκου Χατζηαποστόλου σκιαγραφεί εικόνες από την αστική και τη λαϊκή Αθήνα του μεσοπολέμου που γίνονται σκηνικό για τις κωμικές και ερωτικές περιπέτειες ενός «απάχη», ενός «αλήτη των πόλεων», αλλά και η αφορμή για να γραφτούν μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του είδους.