Για τις φετινές γιορτές, το Κατάστημα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών προτείνει επιλεγμένα χειροποίητα αντικείμενα, ειδικά φτιαγμένα για το M Shop.

Πανέμορφα κεραμικά και plexi γούρια για την καινούργια χρονιά, χριστουγεννιάτικες μπάλες και στολίδια ζωγραφισμένα στο χέρι (Design the Day) και οικολογικά κεριά από βιώσιμα υλικά, με σχέδια εμπνευσμένα από χειροποίητους ελληνικούς θησαυρούς (Thyga Terra).

Επίσης, φέτος, στο M Shop, τα παιδιά περιμένει μια γιορτινή χορευτική έκπληξη: η χειροποίητη κούκλα-μπαλαρίνα «Ζιζέλ» της Αλεξάνδρας Ανδρέου, που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το Μέγαρο.

Megaro2

Ακόμη, στο M Shop μπορεί κανείς να βρει πρες παπιέ με την πόρπη που είχε σχεδιάσει ο Ηλίας Λαλαούνης για την πρώτη στολή ταξιθεσίας του Μεγάρου, καθώς και λινόδετα και δερματόδετα φόλντερ με την ίδια πόρπη, αλλά και με την καρφίτσα του Μεγάρου σε σχέδιο του Χρήστου Λαμπράκη, επίσης για την ίδια στολή. Επιπλέον, στις προθήκες του M Shop παρουσιάζονται είδη γραφικής ύλης, σημειωματάρια και ημερολόγια που δημιουργήθηκαν ειδικά για το Μέγαρο, σετ αλληλογραφίας με μοτίβα από ιμπρεσιονιστικούς πίνακες και βιβλία για νεαρούς αλλά και ενήλικους αναγνώστες.

megaro3

Όσοι επιθυμούν να δωρίσουν σε κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο ένα αξεσουάρ με ιδιαίτερο χαρακτήρα, έχουν την ευκαιρία να διαλέξουν ανάμεσα σε χειροποίητα κοσμήματα με την υπογραφή γνωστών σχεδιαστών (Calliopi Stamatari, Μαρία Καπρίλη, Moprhe, Μαρία Μποτονάκη, Νίκη Στυλιανού κ.ά.), μοναδικές χειροποίητες βεντάλιες-έργα τέχνης σε πρωτότυπα χρώματα, με φύλλα από χρυσό, ασήμι και χαλκό, αποκλειστικά σχεδιασμένες για το Μ Shop (Chrisma58), κασκόλ που δημιούργησε η Λουκία αποκλειστικά για το Μέγαρο, πρακτικές Tote Bags και παιδικά σακίδια σε χαρούμενα χρώματα.

megaro4

Και όσοι αγαπούν τα διακοσμητικά αλλά και τα χρηστικά αντικείμενα για το γιορτινό τραπέζι, μπορούν να επιλέξουν από τη χριστουγεννιάτικη συλλογή του M Shop κεραμικές πιατέλες ζωγραφισμένες στο χέρι (Αλεξάνδρα Μωραΐτη), σουπλά, κούπες, μπολ πορσελάνης, λαβίδες σερβιρίσματος κ.ά.

Με δημιουργίες εμπνευσμένες από το Έτος «Μαρία Κάλλας» στο επίκεντρο των συλλογών του, το M Shop προσφέρει φέτος τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να επιλέξουν ιδιαίτερα δώρα με την υπογραφή γνωστών καλλιτεχνών που τιμούν την απόλυτη ντίβα μέσα από ξεχωριστές δημιουργίες: το μεταξωτό μαντίλι που σχεδίασε η εικαστικός Χάρις Απέργη ειδικά για το Γκαλά Μαρία Κάλλας στην Όπερα του Μονακό για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της σπουδαίας λυρικής ερμηνεύτριας του 20ού αιώνα, τη βεντάλια «Νόρμα» από παρτιτούρα της συλλογής σπανίων αντικειμένων της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής και το συλλεκτικό νόμισμα «Μαρία Κάλλας», που κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό.

megaro6

Εύχρηστο και πρακτικό, με την ποπ αισθητική της K2design και τη μουσικολογική φροντίδα της πιανίστριας και ερευνήτριας Έφης Αγραφιώτη, το Ημερολόγιο 2024 του Μεγάρου είναι ένα όμορφο δώρο που κάνουμε φέτος στον εαυτό μας, σε αγαπημένους φίλους και γνωστούς.

Αντλώντας έμπνευση από συνθέτριες που άφησαν το στίγμα τους στον κόσμο της μουσικής, το Ημερολόγιο 2024 «ντύνεται» με μικρά γυναικεία πορτρέτα και με ένα μικρό εισαγωγικό αφιέρωμα στις δημιουργούς που πλούτισαν με τα ηχοχρώματά τους τα μουσικά μας σύμπαντα.