Η ομαδική έκθεση Flower Power, μας οδηγεί σ’ έναν πολύχρωμο και αρωματικό κόσμο, καθώς αγκαλιάζει το πνεύμα της ειρήνης, της αγάπης και της φύσης, αυτή η ζωηρή παρουσίαση γιορτάζει την ομορφιά και το συμβολισμό των λουλουδιών μέσα από τον χρόνο. Άλλοτε παρά ποτέ τα τελευταία χρόνια το αίσθημα για ειρήνη και αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών, των πολιτισμών, των κοινωνιών και των ανθρώπων είναι εμφανές και αναγκαίο ώστε να επέλθει μια ισορροπία. Κάθε πέταλο από τα έργα αφηγείται μια ιστορία, κάθε υφή κρύβει ένα νήμα που αναδεικνύει την πολιτιστική σημασία και την καλλιτεχνική έκφραση των λουλουδιών.



Από τα χρωματιστά και παθιασμένα κόκκινα τριαντάφυλλα -λουλούδια του Ru Xiao Fan, που ενσαρκώνουν την αγάπη, μέχρι τα διαφορετικά γλυπτικά λουλούδια του Denis Monfleur και Rob Stultiens, τo ανάγλυφο ηλιοτρόπιο και το λουλούδι-λάμπα της Εύας Παπαδοπούλου και το μικρό αφαιρετικό έργο του Antoine Poncet τονίζουν την αλλαγή στο υλικό που συμβολίζουν τη διαφορετικότητα σε κάθε είδος λουλουδιού και φυτού, αλλά ταυτόχρονα και τη διαφορετικότητα στο είδος μας. Η έκθεση προσκαλεί τον θεατή να εξερευνήσει τα διάφορα νοήματα που κρύβονται πίσω από τα έργα και να βυθιστεί σε ένα αισθητηριακό ταξίδι, καθώς η γκαλερί μεταμορφώνεται σε ένα ανθισμένο κήπο.



Η δύναμη των λουλουδιών όχι μόνο ως διακοσμητικά στοιχεία, αλλά και ως ισχυρά σύμβολα που επηρεάζουν την τέχνη, τη μόδα και τις κοινωνικές κινήσεις, καθώς περιπλανιόμαστε σε αυτό το ανθισμένο χώρο, νιώθουμε τη σύνδεσή μας με τον φυσικό κόσμο να επαναφέρετε. Η έκθεση Flower Power υπερβαίνει την αισθητική· είναι ένα κάλεσμα να αγκαλιάσουμε την ειρήνη, την αρμονία και τη φύση. Παρατηρούμε έναν κόσμο όπου η ομορφιά της φύσης εμπλέκεται με τη δύναμη της ανθρώπινης δημιουργίας.



Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Martine Boileau, Denis Monfleur, Eva Papadopoulou, Antoine Poncet, Rob Stultiens, Ru Xiao Fan

info

Διάρκεια έκθεσης: Έως 23.3.2024

Ωράριο: Τρίτη/Πέμπτη/Παρασκευή 11.00-19.00, Τετάρτη/Σάββατο 11.00-15.00

P gallery | sculpture Κουμπάρη 6, 10674 Κολωνάκι, Αθήνα