Στα έγγραφα που φυλάσσονται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος αλλά και στην ιστορική σημασία τους, αναφέρθηκε η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της ΕΒΕ, Ειρήνη Παυλάκου, μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Ακόμα δεν Είδες Τίποτα!».

«Το 1829 ο Ιωάννης Καποδίστριας δημιούργησε την πρώτη βιβλιοθήκη στην Αίγινα. Η υπηρεσία συντήρησης είναι πάρα πολύ σημαντική, γιατί φροντίζει για την διαφύλαξη και την συντήρηση των συλλογών της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Το εργαστήριο έχει τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό που ανταγωνίζεται τον εξοπλισμό Εθνικών Βιβλιοθηκών άλλων χωρών», είπε η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της ΕΒΕ.

Για την διαχείριση του υλικού της Βιβλιοθήκης υπογράμμισε πως, «ακολουθούνται όλα τα διεθνή πρότυπα για να γίνει η ψηφιοποίηση του υλικού. Δημιουργούμε άριστης ποιότητας ψηφιακά αντίγραφα».

Για τα ιστορικά κείμενα και έγγραφα που φυλάσσονται, η κ. Παυλάκου αποκάλυψε πως, «υπάρχει η πρώτη έκδοση της «Ιλιάδας» και της «Οδύσσειας» του Ομήρου και οι επιστολές του Αθανασίου Διάκου και του Γεώργιου Καραϊσκάκη από το αρχείο των αγωνιστών».

«Η Εθνική Βιβλιοθήκη προσφέρει δωρεάν όλες της τις υπηρεσίες γιατί έτσι οφείλει να κάνει», κατέληξε.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:


Με πληροφορίες από MEGA