Ο χώρος τέχνης FokiaNou Art Space παρουσιάζει την διατομική έκθεση «Erosion & Renewal» των εικαστικών Φαίη Αναγνωστοπούλου και Στέλλα Σεβαστοπούλου - μία έκθεση με αντιθέσεις και συνδέσεις. H Αναγνωστοπούλου εξερευνά την αθηναϊκή πολεοδομία, ενώ η Σεβαστοπούλου εμπνέεται από τη φύση και τον πολιτισμό, ωστόσο και οι δύο καλλιτέχνες εστιάζουν στον τρόπο με τον οποίο ο χρόνος, τα στοιχεία της φύσης, ακόμα και το ανθρώπινο χέρι, επεμβαίνουν σε επιφάνειες και περιβάλλοντα, εξελίσσοντάς τα σε κάτι καινούργιο. Τα αστικά τείχη της Αναγνωστοπούλου μιλούν για την ίντριγκα της διάβρωσης στον πυρήνα της πόλης και έρχονται σε αντίθεση με τα αρχαία τείχη της Σεβαστοπούλου, με ίχνη φυτικών μοτίβων, ή και με την εστίαση της στον αναγεννητικό χαρακτήρα του φυσικού περιβάλλοντος. Παρ’όλα αυτά, η υφή και το χρώμα παίζουν σημαντικό ρόλο και στα έργα των δύο αυτών καλλιτεχνών. Επίσης εξερευνούν μια παρόμοια, παλίμψηστη προσέγγιση, που περιλαμβάνει την προσθήκη στρωμάτων ακρυλικού χρώματος στον καμβά, καθώς και άλλα μέσα και τεχνικές. Μία διαδικασία επεξεργασίας μέσω της στρωματοποίησης.

Η Φαίη Αναγνωστοπούλου σπούδασε Αρχιτεκτονική και Διαφήμιση στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα και παρακολούθησε σεμινάρια Abstract Art στο Art League του Χιούστον του Τέξας. Έχει εργαστεί στο Αρχιτεκτονικό Γραφείο των Meyer, Scherer & Rockcastle στη Μινεάπολη, καθώς και στον τομέα του Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και της προώθησης Τύπου στην Progressive Architecture στην ίδια πόλη. Ξεκίνησε να ζωγραφίζει το 2004, αφήνοντας τον χώρο της αρχιτεκτονικής και της διαφήμισης. Το 2008 επέστρεψε μόνιμα στην Αθήνα. Σήμερα συνεχίζει την αναζήτησή της στον χώρο της Αφηρημένης Ζωγραφικής. (Instagram: fam_abstract_art)

fay_anagnostopoulou__urban_walls_ii_70x70
fay_anagnostopoulou__urban_walls_i__55x55_cm

Η Στέλλα Σεβαστοπούλου (Stella Sevastopoulos) γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο. Σπούδασε Τέχνη, Αγγλική Λογοτεχνία και Ιστορία της Τέχνης στο Harrow College of Art, στο Lancaster University και στο Reading University. Μετακόμισε στην Αθήνα το 1994, έχει εργαστεί ως ανεξάρτητη δημοσιογράφος σε διάφορα έντυπα και υπήρξε πολιτιστική συντάκτρια στην εφημερίδα «Athens News». Γράφει/διαχειρίζεται το site «Art Scene Athens». Δημιουργεί τέχνη κάτα την διάρκεια όλη της τη ζωή, αλλά ξεκίνησε να εκθέτει τη δουλειά της το 2018 και έχει αναπτύξει την καλλιτεχνική της διαδικασία τόσο σε αφηρημένες όσο και σε αναπαραστατικές κατευθύνσεις. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 30 ομαδικές εκθέσεις και έχει πραγματοποιήσει 2 ατομικές. (www.stellasevastopoulos.com)

stella_sevastopoulos__ethereal_moment__2023-4__70x100cm2
stella_sevastopoulos__pan_metron_ariston__2022-3__100x80cm__3_5mb



Ο χώρος σύγχρονης τέχνης FokiaNou Art Space είναι ένας δραστήριος καλλιτεχνικός πυρήνας που ενθαρρύνει τη συνεργασία Ελλήνων και ξένων εικαστικών, συνεισφέροντας στην εγχώρια καλλιτεχνική κοινότητα. Ένα διαμέρισμα σε μια παλιά πολυκατοικία του κέντρου της Αθήνας έχει μετατραπεί σε ένα χώρο έκφρασης και δημιουργίας ανοιχτό σε όλους. Από το 2016 υπό την διεύθυνση και την επιμέλεια των εικαστικών Παναγιώτη Βούλγαρη και Mary Cox, έχουν πραγματοποιηθεί 60 ομαδικές, διατομικές και ατομικές εκθέσεις, καθώς και δημιουργικά εργαστήρια και ομιλίες.

 

INFO

«Erosion & Renewal»

Διάρκεια: 10 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου, 2024

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Πέμπτη έως Σάββατο, 17.00 – 20.00

Εγκαίνια: Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, 2024, 19.00

FokiaNou Αrt Space, Φωκιανού 24, 7ος όροφος, Παγκράτι, Αθήνα. Μετρό: Ευαγγελισμός

www.fokianou247.gr

fokianouartspace@gmail.com