Δέκα σύγχρονοι καλλιτέχνες, εννέα ζωγράφοι και ένας γλύπτης, εμπνέονται από το υπερβατολογικό σύμβολο του καθρέφτη, με τρόπο αφαιρετικό και εντελώς προσωπικό ο καθένας, στη νέα έκθεση που έχει τον τίτλο “Broken Mirror” και εγκαινιάζεται στις 29 Φεβρουαρίου στην γκαλερί Αργώ.

Στέκονται απέναντι στον καθρέφτη, και μάλιστα τον σπασμένο, αναμετρούνται με το είδωλο τους, κάνοντας το έργο τους αντανάκλαση του εσώτερου εαυτού τους. Ακόμα και όταν το είδωλο κατακερματίζεται η τέχνη είναι εκεί για να πολλαπλασιάσει τις αντανακλάσεις, να προσφέρει περισσότερα επίπεδα, άλλες διαστάσεις, νέες αναγνώσεις και διαδρομές σε ανεξερεύνητους ορίζοντες.

thumbnail_4_τζουλιανο_καγκλησ
2__κατερινα_ριμπατσιου
1_εβιτα_κανελλου
thumbnail_3_βαρωτσοσ_κωστασ_the_moon__ktima_gerovassiliou__epanomi__greece__4m__iron_glass_1-
τσαφαντακη_μαρα
thumbnail_κριστι_γρηγοριου_broken_mirror_ii_gallery_argo_2024
κατερινα_μαυρολεων
δωροθεα_αμεντα_the_ram_rea_arch_mich
αδριανοσ


Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Αδριανός, Δωροθέα Αμέντα, Κώστας Βαρώτσος, Κρίστι Γρηγορίου, Τζουλιάνο Καγκλής, Εβίτα Κανέλλου, Κατερίνα Μαυρολέων, Βαγγέλης Ρήνας, Κατερίνα Ριμπατσιού, Μάρα Τσαφαντάκη, οι οποίοι δουλεύοντας από "μέσα" προς τα έξω, διερευνούν τα όρια τόσο του προσωπικού τους κόσμου όσο και του κόσμου που τους περιβάλλει, ενός κόσμου απειλητικού, που αλλάζει συνεχώς με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

«Έξι γυναίκες και τέσσερις άντρες, συνεκθέτουν εμπνεόμενοι από το σχεδόν υπερβατολογικό σύμβολο του καθρέφτη. Και μάλιστα του σπασμένου. Αυτού που αντανακλά και αυτού που απορροφά ή διαστρεβλώνει», γράφει ο ιστορικός τέχνης Μάνος Στεφανίδης που προλογίζει την έκθεση. «Δέκα, σύγχρονοι δημιουργοί που εκφράζουν με τις ανησυχίες τους την αμφίσημη όσο και πολύ ενδιαφέρουσα εποχή μας, επιχειρούν να δώσουν, ο καθένας διαφορετικά, τη δική του εκδοχή για τον σπασμένο καθρέφτη, για την ανεστραμμένη πραγματικότητα που βιώνουμε καλλιτέχνες και κοινό. Ισορροπώντας ανάμεσα στην αφαίρεση και την αναπαράσταση, την ελεύθερη χειρονομία και την μικρή, κομψή πινελιά, την κατάδυση στο υποσυνείδητο και το υποψιασμένο βλέμμα σε μία πραγματικότητα που δεν είναι ποτέ μονοδιάστατη».

Broken Mirror
Εγκαίνια έκθεσης: 29 Φεβρουαρίου 2024, 19:30-22:30
Διάρκεια έκθεσης:έως 23 Μαρτίου 2024

Γκαλερί Αργώ: Νεοφύτου Δούκα 5, Κολωνάκι, Αθήνα, τηλ. 2107249333, www.argo-gallery.gr 
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή: 10:00-14:00 & 17:00-20:00,
Σάββατο: 11:00-15:00.