Το περίπτερό του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου στην καρδιά της Αγοράς του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (ΦΝΘ), στην Αποθήκη Γ, θα γίνει και φέτος αφενός η βάση για τον συντονισμό όλων των δράσεων του ΕΚΚ για την προώθηση του ελληνικού ντοκιμαντέρ και τη διασύνδεση των δημιουργών του με τον διεθνή κινηματογραφικό και οπτικοακουστικό χώρο, κι αφετέρου σημείο φιλικών συναντήσεων των Ελληνίδων και των Ελλήνων κινηματογραφιστών.

Το ΕΚΚ συμμετέχει ενεργά στο 26ο ΦΝΘ:

-Συνοδεύει τα ντοκιμαντέρ που έχουν ενισχυθεί από τα χρηματοδοτικά προγράμματά του, παραγωγής και προώθησης.
-Αξιοποιεί την εμβέλεια του Φεστιβάλ για να παρουσιάσει τα πέντε νέα χρηματοδοτικά προγράμματά του για την ενίσχυση της ελληνικής κινηματογραφίας στο πλαίσιο του Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
-Αξιοποιεί επίσης την εμβέλεια του Φεστιβάλ για να προωθήσει τη δράση του «Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου», μια γιορτή του ελληνικού σινεμά την 26η Μαρτίου 2024, στην οποία συμμετέχει και το ελληνικό ντοκιμαντέρ της περιόδου 2020-23.

Το ΕΚΚ βραβεύει νέους δημιουργούς

Το ΕΚΚ θα απονείμει και φέτος δύο (2) βραβεία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, στηρίζοντας νέους/ες δημιουργούς του ελληνικού ντοκιμαντέρ.

Βραβείο σε πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη ελληνικού ντοκιμαντέρ, διάρκειας άνω των 50’, που κάνει πρεμιέρα στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Το βραβείο αυτό συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 3.000 €. Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι: Γιάννα Σαρρή (Διευθύντρια Διεύθυνσης Προώθησης Hellas Film, ΕΚΚ), Ζωή Κανδύλα (Διευθύντρια Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Παραγωγής, ΕΚΚ), Δημήτρης Μπούρας (κριτικός κινηματογράφου, Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας ΕΚΚ).

Βραβείο σε ελληνικό ντοκιμαντέρ ή σε ντοκιμαντέρ ελληνικής συμπαραγωγής στο στάδιο του μοντάζ που συμμετέχει στο Πρόγραμμα Docs in progress της Αγοράς του Φεστιβάλ. Το βραβείο αυτό συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 3.000 €. Η επιλογή του θα γίνει από την κριτική επιτροπή της Αγοράς.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τα ντοκιμαντέρ του ΕΚΚ που κάνουν πρεμιέρα στο 26ο ΦΝΘ