Η δεύτερη ανοιξιάτικη δράση στην Sianti Gallery εστιάζει στο σχήμα όχι μόνο ως γεωμετρικό σχέδιο αλλά κυρίως ως συμβολισμός που επιδρά στον καθένα διαφορετικά. ‘Ετσι, το Σάββατο 6 Απριλίου στις 11:00 οι μικροί φιλότεχνοι μπορούν να μυηθούν στο μυστικό των γραμμών και των σχημάτων με την βοήθεια της συγγραφέως του ομότιτλου βιβλίου Ελένης Τσαλδίρη.

" Ο Γιάννης Μόραλης και το Μυστικό Παιχνίδι των Σχημάτων "

Ποιος άλλος, λοιπόν, εκτός από τον Γιάννη Μόραλη γνώριζε καλύτερα το σχέδιο με τις άρτια οργανωμένες συνθέσεις και την βαθιά μελέτη των χρωματικών συσχετισμών. Στην ιστορία του ομότιτλου βιβλίου ο μικρός Γιάννης από την Αίγινα αλληλογραφεί με την φίλη του Λιν από την Κίνα. Της στέλνει κάθε φορά ένα έργο του Μόραλη και η Λίν του απαντάει με έναν γρίφο από τα σχήματα του Τάγκραμ, ένα παιχνίδι – παζλ, δημοφιλές στην Κίνα. Με τον τρόπο αυτό οι μικροί μας φίλοι συμμετέχουν στο ενδιαφέρον παιχνίδι των μυστικών μέσα από τα σχήματα και τις γραμμές.

-b5ca-63b49b415065__1_

Το Σάββατο, λοιπόν, στις 6 Απριλίου η Sianti Gallery περιμένει τα παιδιά για να συνθέσουν όλοι μαζί σχήματα που ίσως φαίνονται αταίριστα, όμως η φαντασία των παιδιών και το παιχνιδιάρικο ύφος των Τάγκραμ οδηγεί σε υπέροχους αυτοσχεδιασμούς.

Άλλωστε αυτό είναι Τέχνη : Όταν μπορεί να διακρίνει κανείς την καθεμιά διαφορετική ματιά επάνω στο ίδιο θέμα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δωρεάν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά: Σάββατο 6 Απριλίου 2024
Διάρκεια Προγράμματος : 11.00-12.30
Τοποθεσία: Sianti Gallery (Βασ. Αλεξάνδρου 2, πίσω από Εθνική Πινακοθήκη)
Σχεδιασμός & Εκτέλεση: Ελένη Τσαλδίρη (συγραφέας-εικαστικός)

ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΔΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ