«Θα ήταν υπέροχο αν ο κόσμος μπορούσε να θαυμάσει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο φυσικό τους περιβάλλον, χωρίς να χρειάζεται να έρθει στο Λονδίνο για να τα δει» δηλώνει, στην αποκλειστική συνέντευξή του στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν.

Παρότι επαναλαμβάνει τη δήλωση που είχε κάνει πέρυσι περί μιας συμφωνίας «για να μοιραζόμαστε τα Μάρμαρα», ο ισχυρός πολιτικός των Εργατικών δείχνει τώρα να συντάσσεται περισσότερο με την ελληνική θέση. Παράληλλα φέρνει ως παράδειγμα τη μόνιμη επιστροφή των Μπρούντζινων του Μπενίν στη Νιγηρία από το βρετανικό Μουσείο Χόρνιμαν για να συμπεράνει ότι μια συμφωνία για τα Γλυπτά «είναι εφικτή».

Αφού χαρακτηρίζει «αξιοθρήνητη» τη συμπεριφορά του Ρίσι Σούνακ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρώτος πολίτης της βρετανικής πρωτεύουσας εκφράζει την ελπίδα ότι η (επερχόμενη) κυβέρνηση των Εργατικών υπό τον Κιρ Στάρμερ θα συνεργαστεί με την Ελλάδα «για να καταλήξουν σε μια διευθέτηση».

Παράλληλα, ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος δυτικής πρωτεύουσας, ο οποίος στις εκλογές της 2ας Μαΐου διεκδικεί τρίτη θητεία, ζητεί από τους Έλληνες του Λονδίνου να τον ψηφίσουν για να συνεχίσει να μάχεται για τα δικαιώματά τους, χαρακτηρίζει το Brexit «καταστροφικό» και εξαγγέλλει την επαναφορά του προγράμματος Erasmus ειδικά για το Λονδίνο ώστε να ξαναρχίσουν οι ανταλλαγές φοιτητών (και) με την Ελλάδα.