Ο Τεμπέλης Δράκος για άλλη μία φορά φώτισε με τα τραγούδια του τις ψυχές των μικρών και των μεγάλων θεατών που κατέκλυσαν για 4 παραστάσεις το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την περασμένη εβδομαδα.

Η συναυλία ήταν εντυπωσιακή με το κοινό να την παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον τους ερμηνευτές και να τραγουδάει μαζί τους καθ' όλη τη διάρκεια.

Τα δημοφιλή τραγούδια του Γιώργου Χατζηπιερή με τις ερμηνείες των Ελένης Τσαλιγοπούλου, Αλκίνοου Ιωαννίδη, Ρένας Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου πότε ξεσήκωναν το κοινό και πότε το συγκινούσαν και κάθε φορά κέρδιζαν το ενθουσιώδες χειροκρότημα. 

Η παραμυθένια σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου σε συνδυασμό με τα εξαιρετικής εμπνεύσεως animation που συνόδευαν τα περισσότερα τραγούδια δημιούργησαν την πλέον κατάλληλη ατμόσφαιρα και τις ιδανικές συνθήκες ώστε να απολαύσουμε μία από τις πιο όμορφες μουσικές παραστάσεις που απευθύνεται στους μικρούς μας, και όχι μόνο, μουσικόφιλους.

tempelis_drakos
γιαννης_διονυσιου
αλκινοος_ιωαννιδης
γιωργος_χατζηπιερης


Εντυπωσιακό ήταν πως οι μικροί θεατές τραγουδούσαν δυνατά μαζί με τους καλλιτέχνες τα πασίγνωστα τραγούδια, καθώς όλα τα παιδιά γνωρίζουν απ' έξω όλους τους στίχους τους.

Ιδιαίτερο χρώμα στην παράσταση έδωσε και η παιδική χορωδία του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου υπό τη διεύθυνση του Θωμά Κοντογεώργη. Μια χορωδία που στηρίχθηκε στην μελωδικότητα και στην ευαισθησία των παιδικών φωνών χωρίς να περιορίζεται ο αυθορμητισμός και ο ενθουσιασμός τους.

Η δεκαμελής ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Παπαζαχαριάκη, κατάφερε να αποδώσει με εξαιρετικό τρόπο τις υπέροχες ενορχηστρώσεις του Μάριου Τακούσιη.

Αν για κάποιο λόγο πρέπει να ξεχωρίσουμε ορισμένες στιγμές της παράστασης αυτές θα ήταν το επιφώνημα ενθουσιασμού των παιδιών στο άκουσμα της εισαγωγής από το Ελεφαντάκι, αλλά και όλης της ερμηνείας του τραγουδιού από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, το τραγουδιστικό παιχνίδισμα της Ελένης Τσαλιγοπούλου στην αγαπημένη μας Πατάτα, ο τρελός χορός της Ρένας Μόρφη και των χορευτών Φωτεινής Μουχτούρη και Νίκου Γονίδη στον Παγωτατζή, η έκπληξη της βραδιάς από τον Γιάννη Διονυσίου στον ξεκαρδιστικό Κόκορα και φυσικά η απλότητα και αμεσότητα του Γιώργου Χατζηπιερή, ενός δημιουργού που μας έχει χαρίσει εδώ και 20 περίπου χρόνια τα πιο όμορφα τραγούδια για το μεγάλωμα των παιδιών μας.

Ωστόσο το "Δέντρο" που "μεγάλωσε και απάνω του φωλιάζουνε πουλιά, αηδόνια, σπουργήτια και αετοί" έδωσε ένα πολύ δυνατό φινάλε στη συναυλία με το κοινό να χειροκροτάει εμφανώς συγκινημένο.