Η Sianti Gallery την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 20:00 παρουσιάζει τη νέα ομαδική έκθεση των πέντε νικητών του περσινού art project, που γεννήθηκε μέσα από την συνεργασία με την Columbia, δίνοντας συνέχεια σε μια πρωτοβουλία που έφερε σε διάλογο τη σύγχρονη τέχνη με την φύση και την έννοια της εξερεύνησης.

Where inspiration leads: Ομαδική έκθεση ζωγραφικής των νικητών της Columbia

Με τίτλο “WHERE INSPIRATION LEADS”, η έκθεση λειτουργεί ως μια χαρτογράφηση προσωπικών διαδρομών, εσωτερικών και εξωτερικών τοπίων, εμπειριών και μνημών. Η φύση εδώ δεν εμφανίζεται ως εξιδανικευμένο σκηνικό ή ως μακρινός προορισμός απόδρασης, αλλά ως βιωμένη εμπειρία ως τόπος παρατήρησης, μεταμόρφωσης, περιπλάνησης και ουσιαστικής επαφής με το περιβάλλον.

Σε έναν κόσμο που κινείται με ολοένα μεγαλύτερη ταχύτητα, όπου η καθημερινότητα διαμορφώνεται από την υπερπληροφόρηση, τη συνεχή συνδεσιμότητα και την ψηφιακή υπερδιέγερση, η ανάγκη για επιστροφή σε πιο άμεσες και αυθεντικές εμπειρίες γίνεται όλο και πιο επιτακτική. Η έκθεση συνομιλεί με αυτήν ακριβώς την ανάγκη: την ανάγκη για παύση, παρατήρηση, περιπλάνηση και ουσιαστική επαφή με το περιβάλλον.

Τα έργα των καλλιτεχνών κινούνται ανάμεσα στο αστικό και το οργανικό, το πραγματικό και το φαντασιακό, διαμορφώνοντας διαφορετικές αφηγήσεις γύρω από τη σχέση του ανθρώπου με τον χώρο που τον περιβάλλει. Η Αλιόνα Τζούφη δημιουργεί εύθραυστους, συναισθηματικούς κόσμους όπου η αθωότητα συνυπάρχει με μια λεπτή υπόγεια ένταση. Ο Δημήτρης Μπαντουράκης μετατρέπει την ύλη σε μια αυθόρμητη χαρτογράφηση ενέργειας, χειρονομίας και ενστίκτου. Στα έργα του Μιχάλη Μπάλλα, στοιχεία της καθημερινότητας λειτουργούν ως σιωπηλά ίχνη ανθρώπινης παρουσίας μέσα στο σύγχρονο τοπίο. Η Άννα Στρουμπάκου προσεγγίζει την φύση ως έναν ζωντανό ψυχικό χώρο, χρησιμοποιώντας το κάρβουνο ως υλικό μνήμης και μετασχηματισμού, ενώ η Έλλη Μέμμου εξερευνά τον τρόπο με τον οποίο εικόνες, πόλεις και βιώματα διαμορφώνουν την αντίληψή μας για τον κόσμο, σαν σκηνές ενός εσωτερικού θεάτρου.

Το «WHERE INSPIRATION LEADS» δεν προτείνει μία ενιαία διαδρομή, αλλά πολλαπλές αφετηρίες, μέσα από πέντε διαφορετικές προσεγγίσεις που μετατρέπουν την προσωπική εμπειρία σε εικόνα.

ekthesi-zografikis-sianti2
ekthesi-zografikis-sianti3
ekthesi-zografikis-sianti4
ekthesi-zografikis-sianti5
ekthesi-zografikis-sianti6



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συμμετέχουν οι ζωγράφοι
Μέμμου Έλλη, Μπάλλας Μιχάλης, Μπαντουράκης Δημήτρης, Στρουμπάκου Άννα, Τζούφη Αλιόνα

Χορηγός Επικοινωνίας: COSMOTE TV

Ώρες λειτουργίας Sianti Gallery:
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 10:00 – 20:00
Τετάρτη: 10:00 – 15:00
Σάββατο: 10:00 – 16:00
Κυριακή και Δευτέρα: Κλειστά

Sianti Gallery: Βασ. Αλεξάνδρου 2 & Νηρηίδων 18, 11634 Αθήνα (Πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη)
Τηλ.: 210 7245432, 210 3648335