Λόγω της μεεγάλης επιτυχίας που σημειώνει η έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου «ΑΙΓΑΙΟΝ – Η Γέννηση ενός Aρχιπελάγους» στο Εθνικό Ελληνικό Μουσείο στο Σικάγο των ΗΠΑ, αποφασίστηκε η παράταση λειτουργίας της για τους επόμενους έξι μήνες.

Η έκθεση παρουσιάζει μεγάλη επισκεψιμότητα τόσο από Έλληνες που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό όσο και από κατοίκους και επισκέπτες του Σικάγο. Δεκάδες ήταν και τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, προβάλλοντας τη Λέσβο και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου στις ΗΠΑ.

Η έκθεση δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της να ταξιδέψουν νοερά μέσα από τα εκθέματά της, το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, τις οπτικοακουστικές προβολές και τα αναλυτικά κείμενα τόσο στη Λέσβο όσο και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, προβάλλοντας τις ομορφιές τους και τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά τους. Βασικό στοιχείο της έκθεσης αποτελούν τα εντυπωσιακά ευρήματα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Η λειτουργία της έκθεσης συμπληρώνεται με εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δράσεις που σκοπό έχουν τη γνωριμία επισκεπτών με το ελληνικό αρχιπέλαγος.