Τα parapolitika.gr προσφέρουν στους αναγνώστες τους διπλές προσκλήσεις για τρεις θεατρικές παραστάσεις στο θέατρο Αλκμήνη και το θέατρο OLVIO.

- 4 διπλές προσκλήσεις για το έργο "ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΦΙΛΟΙ" τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις 21:30 & την Τρίτη 24 ιανουαρίου στις 18:30 ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ (Αλκμήνης 8, Κάτω Πετράλωνα - μετρό Κεραμεικός)

- 4 διπλές προσκλήσεις για το έργο "ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ" τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου & την Τρίτη 24 Ιανουαρίου στις 21:30 ΘΕΑΤΡΟ OLVIO (Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός)

- 4 διπλές προσκλήσεις για το έργο "ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ" το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 18:30 & την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 21:30


ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ, ΣΤΕΙΛΤΕ MAIL ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ (όνομα, επίθετο, κινητό τηλέφωνο, mail) στο:
desk@parapolitika.gr


με ΘΕΜΑ: (το όνομα της παράσταση που σας ενδιαφέρει)
 
 
ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Οι νικητές θα ενημερωθούν με mail και τηλεφωνικό μήνυμα, μια μέρα πριν την παράσταση, ώστε να παραλάβουν από το ταμείο του θεάτρου τις προσκλήσεις.

ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

"Ανύπαρκτοι φίλοι" του Alan Ayckbourn (Δύο διπλές προσκλήσεις για κάθε μέρα)

Σ’ αυτό το έργο, ο ευφυής Βρετανός θεατρικός συγγραφέας Alan Ayckbourn, βγάζει την γλώσσα στη σοβαροφάνεια, την μιζέρια και το θολό τοπίο των διαπροσωπικών σχέσεων. Και το κάνει πολύ καλά, από τη στιγμή που το συγκεκριμένο έργο θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα του κι έχει αποσπάσει πολλά βραβεία.

Η Μαρία κι ο Μάνος ανοίγουν την πόρτα της βίλας τους (του κήπου τους για την ακρίβεια) στους ανύπαρκτους φίλους τους και μαζί μ’ αυτούς και στους θεατές αφήνοντας τους να κρυφοκοιτάξουν τις φαινομενικά άριστες σχέσεις τους και τις «ευτυχισμένες» ζωές τους. Οι χαρακτήρες ασφυκτιούν ήδη όταν καταφθάνει ο επίτιμος καλεσμένος τους. Αυτός ο «υπαρκτός» φίλος, αν και πρόσφατα χήρος, έρχεται να αναταράξει με απρόσμενο τρόπο τις ζωές τους, θέλοντας να τους κάνει να καταλάβουν ότι μια ανεπαρκή ζωή είναι πολύ χειρότερη από τον θάνατο.

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο: Alan Ayckbourn
Μετάφραση/Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
Σκηνικά/Κοστούμια: Νίκος Κασσαπάκης
Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης
Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Περού

Παίζουν: Μαρία Γεωργιάδου, Δημήτρης Μάριζας, Ειρήνη Παπαδημάτου, Μανώλης Ιωνάς, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Κατερίνα Κωνσταντέλλου
Σε ρόλο έκπληξη ο Τάσος Γιαννόπουλος!

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.30 & από 23 Ιανουαρίου κάθε Δευτέρα 21:30 & Τρίτη 18:30
Διάρκεια: 80’ (χωρίς διάλλειμα)
Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ: Αλκμήνης 8, Κάτω Πετράλωνα (μετρό Κεραμεικός)
Τιμή εισιτηρίου: 12€ (10€ μειωμένο)

"Το βασίλειο της γης" του Τεννεσσί Ουίλλιαμς (Δύο διπλές προσκλήσεις για κάθε μέρα)

Καθώς ανοίγει η αυλαία, το σκηνικό θυμίζει ένα μπλουζ με θέμα τη μοναξιά. Είναι η πίσω πλευρά ενός αγροκτήματος στο Δέλτα του Μισισιπή, με τοίχους γκρίζους σαν τον ουρανό. Στις δύο πλευρές του φυτρώνουν καλαμιές, ως το μισό ύψος του σπιτιού, κροταλίζοντας στον άνεμο που ψιθυρίζει. Παράλληλα μ' αυτούς τους ήχους ακούγεται ακατάπαυστα το χαμηλότονο, επίμονο μουρμουρητό τρεχούμενου νερού από κάπου εκεί κοντά. Λίγες στιγμές μετά το άνοιγμα της αυλαίας, ένα αυτοκίνητο πλησιάζει και σταματάει.

Ο Τσικ μαθαίνει από τους περαστικούς πως το ποτάμι ξεχείλισε και πως σε λίγες ώρες όλη η περιοχή θα έχει εξαφανιστεί. Μόνο όσοι φύγουν μακριά από τα σπίτια τους, έχουν ελπίδα να σωθούν. Ο Τσικ δεν έχει άλλον τόπο. Ο Τσικ έχει μόνο τη μοναξιά του και αυτό το σπίτι. Ο Τσικ έχει μόνο τη μοναξιά του, αυτό το σπίτι και δυο απρόσμενους επισκέπτες. Και δεν προτίθεται να τους αφήσει μόνους.

Ανατρεπτικός, σκωπτικός, μελαγχολικός και υπό τη σκιά της επικείμενης καταστροφής, της μεγάλης πλημμύρας, ο Τενεσσί Ουίλλιαμς παραδίδει ένα αριστούργημα χαρακτήρων εμπνευσμένο από την πατρίδα του, τον βαρύ και ασθενικό Αμερικανικό Νότο. Μια ιστορία σαρκική και κωμική για δυο αδέρφια, που ενσαρκώνουν τη μισισίπια εκδοχή πάνω στον Κάιν και τον Άβελ, και για μία γυναίκα που θα την κερδίσει όποιος ξέρει να επιβιώνει.

Ταυτότητα:
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές [Το Τέλος του Κόσμου]
Σκηνοθεσία: Ιόλη Ανδρεάδη
Πρωτότυπη Μουσική / Ηχοτοπίο: Γιάννης Χριστοφίδης
Σκηνικά-κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα

Διανομή (με σειρά εμφάνισης):
Τσικ: Ανδροκλής Δεληολάνης
Μυρτλ: Παναγιώτα Βλαντή
Λοτ: Ορέστης Τζιόβας

Θέατρο OLVIO: Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός | Tηλέφωνο: 2103414118

Παραστάσεις: Δευτέρα & Τρίτη στις 21:30 - Τιμές εισιτηρίων: 12 €, 8€ μειωμένο | Διάρκεια: Παράστασης 120 λεπτά (με το διάλειμμα)

"Εκτός ύλης" του Κώστα Λεϊμονή (Δύο διπλές προσκλήσεις για κάθε μέρα)

Το θεατρικό έργο «ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ» ή «Ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου» του συγγραφέα Κώστα Λεϊμονή, βραβευμένο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, ανεβαίνει από 22 Οκτωβρίου 2016 στο θέατρο Αλκμήνη με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.

Η πολιτική και η ορθή άσκησή της, κεντρίζει το ενδιαφέρον του κόσμου, θεωρώντας την ως τη σημαντικότερη βάση για την ευημερία ενός κράτους και του λαού του. Σήμερα, οι πολίτες της Ελλάδας -και όχι μόνο- δεινοπαθούν λόγω της οικονομικής κρίσης, η οποία έχει γίνει και κρίση αξιών.

Όπως εύστοχα έχει σημειώσει ο συγγραφέας Arthur Clarke, «Ένας πολιτικάντης σκέφτεται τις επόμενες εκλογές. Ένας πολιτικός, τις επόμενες γενιές». Στο βραβευμένο έργο του Κώστα Λεϊμονή, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης μετατρέπεται από πολιτικάντης σε πολιτικός, εκφωνώντας πριν παραιτηθεί, τον τελευταίο του λόγο στη Βουλή. Η παράσταση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν αν θα καθίσουν στα έδρανα της Βουλής ως συνάδελφοι πολιτικοί ή θα παρακολουθήσουν από τα θεωρεία ως αγανακτισμένοι πολίτες.

Ταυτότητα Παράστασης
Κείμενο: Κώστας Λεϊμονής
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
Σκηνικά-Κοστούμια: Πολυτίμη Μαχαίρα
Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Περού
Με τον ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Μαγδαληνή Παλιούρα, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Τάσος Κονταράτος

ΙNFO
Σάββατο 18:30 & Κυριακή 21:30 (Διάρκεια: 60’ χωρίς διάλλειμα)
Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ: Αλκμήνης 8, Πετράλωνα (μετρό Κεραμεικός)
Τιμή εισιτηρίου: 12€ (10€ μειωμένο)