Το βράδυ της Κυριακής το Channel 1 της ρωσικής τηλεόρασης μετέδωσε πως η συμμετοχή της Ρωσίας στον φετινό διαγωνισμό στο Κίεβο επιβεβαιώνεται επίσημα.

Η Ρωσία θα στείλει την 28χρονη Yulia Samoilova, που θα ερμηνεύσει καθισμένη σε αναπηρικό καρότσι το τραγούδι «Flame is Burning».

Η Yulia προσέλκυσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης το 2013 με τη συναρπαστική ερμηνεία της στην εκπομπή Faktor A, τη ρωσική εκδοχή του X Factor.

Το 2014, ερμήνευσε το τραγούδι «Together» κατά την τελετή έναρξης των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων του Σότσι.

Η επιλογή της Ρωσίδας τραγουδίστριας, της οποίας η προσωπική ιστορία αποτελεί έμπνευση για εκατομμύρια ανθρώπους, ταιριάζει απόλυτα με το θέμα της Eurovision 2017 #CelebrateDiversity (Γιορτάζοντας τη Διαφορετικότητα). Η Yulia θα είναι η δεύτερη καλλιτέχνης που τραγουδά καθισμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο - το 2015, η Πολωνή Monika Kuszyńska που ερμήνευσε την μπαλάντα «In The Name Of Love» είχε πέσει θύμα τροχαίου που την άφησε ανάπηρη.

Τέλος, ο Anton Geraschenko, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, έσπευσε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό να δηλώσει πως, αν η Yulia Samoilova προβεί σε πολιτικές δηλώσεις για την ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία, τότε ενδέχεται να μην της επιτραπεί η συμμετοχή στον διαγωνισμό.