Ο Κωνσταντίνος και η Λυδία πρώτα μελετούσαν μουσική και μετά τα μαθήματα του σχολείου. Τα δύο αδέρφια, έπαιζαν βιολοντσέλο και βιολί αντίστοιχα από πολύ μικρή ηλικία και θεωρούσαν φυσικό να ακούν κλασική μουσική μιας και ο μπαμπάς τους Βαγγέλης Μπουντούνης είναι από τους πιο γνωστούς συνθέτες και κιθαριστές που έχουμε στην Ελλάδα.


Με τρία χρόνια διαφορά ο Κωνσταντίνος και η Λυδία είναι ακόμα δύο κλασικά αδέρφια. Κάνουν παρέα, έχουν κοινά ενδιαφέροντα, τσακώνονται και επιπλήττουν ο ένας τον άλλο με μεγάλη ευκολία. Αλλά κυρίως παίζουν μουσική και κάνουν πρόβες. Όπως ακριβώς κάνουν αυτές τις μέρες, λίγο πριν εμφανιστούν στις 11 Ιουνίου στον κήπο της Πειραιώς 260 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.


Γνωστοί από τις διασκευές τους, μπλέκουν με μεγάλη ευκολία το heavy metal με την κλασική μουσική, το ροκ με τα παραδοσιακά και ότι άλλο τους έρθει στο… κεφάλι. Τους συνάντησα για ακόμη μια φορά σε μια από τις πρόβες τους, θαύμασα το ταλέντο του, την φρεσκάδα και την επιμονή τους να κάνουν αυτό ακριβώς που τους αρέσει.

Τι θα δούμε στη συναυλία σας στο Φεστιβάλ Αθηνών;


Κατ’ αρχάς είναι μεγάλη μας τιμή που θα συμμετάσχουμε σε αυτό το Φεστιβάλ! Θα είναι μία συναυλία που θα περιέχει κυριολεκτικά τα πάντα, ρυθμό, μουσική, διονυσιακή ατμόσφαιρα, κρουστά, πολύ τρέλα, εκπλήξεις, ολοκαίνουργια «επεισοδιακά» κομμάτια και φυσικά… έγχορδα, με special guests τους φίλους μας και φοβερή rock μπάντα, τους Jacks Full! Πολλά είδη μουσικής θα μπλέκονται, όπως πάντα, rock, κλασική, ποπ, λαϊκή, μπαρόκ, παραδοσιακή και θα βγαίνουν από τα δικά μας κομμάτια και διασκευές, παιγμένα με τον τρόπο μας πάντα. Στην Πειραιώς 260, σ’ αυτόν τον καταπληκτικό χώρο, θα γιορτάσουμε το κλείσιμο της χρονιάς στην Αθήνα και τον ερχομό του καλοκαιριού, πριν ξεκινήσουμε και την καλοκαιρινή μας περιοδεία.

Ετοιμάζετε την τρίτη δουλειά σας, τι θα περιλαμβάνει;


Ο τρίτος δίσκος θα περιλαμβάνει όλες τις μουσικές που «κλείνουμε» στο κεφάλι μας, δοσμένες πάντα με… stringdemoνικό τρόπο και αισθητική, είτε πρόκειται για καθαρά δικά μας κομμάτια, είτε για διασκευές-συνθέσεις, από όλα τα χωράφια της μουσικής, χωρίς ταμπέλες και στεγανά. Πάντα με πολλά έγχορδα, ηλεκτρισμό, ρυθμό, κρουστά, απόκοσμα τύμπανα και ατμόσφαιρες, τρέλα, φωνές, λίγο τραγούδι, ετερόκλητα μεταξύ τους είδη θα ενώνονται με φυσικότητα, θα κυκλοφορήσει από την MINOS EMI και… τα υπόλοιπα θα τα μάθετε πατώντας το play. Δύο παραδείγματα: Τι θα συμβεί σε μία popstar εάν πάει σε ένα Ελληνικό Πανηγύρι; Και τι θα συμβεί στους Abba αν χορέψουν ποντιακά;

Θα είναι στο ύφος των δύο προηγούμενων δίσκων σας;


Θα είναι στηριγμένοι στους τρεις βασικούς μουσικούς πυλώνες μας, τη heavy metal, την κλασική και την ελληνική παραδοσιακή μουσική. Γενικά θα είναι στο ίδιο ύφος, αλλά με πολλά στοιχεία εντελώς πρωτάκουστα, πολλές εκπλήξεις, πράγματα που εξέπληξαν... ακόμα και εμάς τους ίδιους.

Ξεκινήσατε πολύ νέοι, τώρα που είστε πια αρκετά χρόνια στο χώρο τι κρατάτε και τι όχι από την πρώτη σας πιο νεανική εποχή;


Παρ’ όλο που καθαρά ως String Demons δεν έχουμε κλείσει ακόμα τα τρία χρόνια στο χώρο, οπότε δεν μπορούμε να θεωρηθούμε και… παλιοί, η αλήθεια είναι ότι συναυλίες, συνεργασίες και ηχογραφήσεις, μετράμε από πολύ μικρές ηλικίες και οι δύο. Αυτό που κρατάμε μάλλον είναι ότι όλα αυτά, μαζί με τα βιώματα, δύσκολες ή εύκολες καταστάσεις και την απελευθερωμένη αισθητική που πιστεύουμε ότι αναπτύξαμε σε σχέση με τη μουσική, βηματάκι βηματάκι μας οδήγησαν στο να προκύψουν οι String Demons!

Έχετε παίξει μαζί με συμφωνική ορχήστρα, μόνοι σας σε μικρούς χώρους, δίπλα στον… Καραγκιόζη αλλά και την Κατερίνα Στανίση. Που αισθάνεστε πιο άνετα;


Μακριά από ταμπέλες και στεγανά που το μόνο που κάνουν είναι να δυσκολεύουν τη ζωή και την τέχνη. Όλα έχουν τη χάρη τους, όλα αυτά που έχουμε κάνει μέχρι τώρα, είτε μόνοι μας είτε σε συνεργασίες, τα αγαπάμε και είμαστε περήφανοι για αυτά γιατί πιστεύουμε πως αν είσαι καθαρός στην ψυχή και στο μυαλό σου, αν ξέρεις ποιος είσαι, αν έχεις γερή βάση και έχεις εργαστεί και εργάζεσαι σκληρά πάνω σε αυτό που κάνεις, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.
Από όλα και από όλους έχεις να πάρεις κάθε φορά και βάζοντας μάλιστα παντού τη σφραγίδα σου, γιατί η μουσική είναι κάτι που κινείται, δε μένει στάσιμο και για να δημιουργήσεις κάτι καινούργιο πρέπει να παίρνεις ρίσκο και να κινηθείς μαζί της. Ειδικά σε σχέση με την τελευταία συνεργασία που αναφέρατε με τον σκιοπαίκτη Ηλία Καρελλά και την Κατερίνα Στανίση, ήταν πραγματικά μία συνεργασία που θα μας μείνει αξέχαστη γιατί, εκτός του ότι περάσαμε τέλεια, ήταν ένα εγχείρημα που… πέτυχε και το αγαπήσαμε πάρα πολύ.

Κατά γενική ομολογία και του κόσμου που κατέκλυσε το Ίλιον PLUS για αυτές τις τέσσερις παραστάσεις, ο οποίος μάλιστα ήταν κόσμος προερχόμενος από όλες τις μουσικές αισθητικές που υπάρχουν, ήταν μία παράσταση που, υποστηριζόμενη άρτια από όλους τους συντελεστές, έφερε κυριολεκτικά τα πάνω κάτω, γιατί ένωσε μουσικά, και όχι μόνο, ετερόκλητα μεταξύ τους πράγματα με τη φυσικότητα που πρέπει να διέπει ένα ολοκληρωμένο έργο. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό σε ότι κι αν επιλέξει ο καθένας να κάνει πάνω στη σκηνή!

Ποιο από τα τραγούδια σας αγαπάει περισσότερο το κοινό;


Απ’ όσο έχουμε δει στις συναυλίες, ο κόσμος ζητά πολύ τη διασκευή που έχουμε κάνει στο «Της αγάπης αίματα» του Μίκη Θεοδωράκη, τον «Χορό των Καγκελιών» (από το “Fear of the Bach” άλμπουμ). Φυσικά αλλά και εντελώς δικά μας κομμάτια, όπως τον «Αθάνατο» (the Immortal) ο οποίος χρησιμοποιήθηκε σαν soundtrack στο ντοκιμαντέρ “No coming back” της Φλώρας Πρησημιτζή, σε παραγωγή της ΕΡΤ.

Ποιο θεωρείται το πιο τολμηρό από θέμα διασκευής;


Έχουμε κάνει πραγματικά πολύ τολμηρούς συνδυασμούς, όπως είναι για παράδειγμα το “Domino” που θα υπάρχει στον καινούργιο δίσκο, στο οποίο ενώνουμε το “Number of the Beast” των Iron Maiden με το «Ζωή εν τάφω» από τα Εγκώμια του Επιταφίου… Παρ’ όλα αυτά, το πιο τολμηρό κομμάτι, τον πιο τολμηρό και ακραίο συνδυασμό που θεωρούμε πως έχουμε κάνει μέχρι τώρα, δεν έχει έρθει η ώρα ακόμα να σας τον πούμε. Θα το παίξουμε όμως στο Φεστιβάλ Αθηνών στις 11 Ιουνίου για πρώτη φορά. Ο μόνος που το έχει ακούσει είναι ο γάτος μας ο Διονύσης.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;


Εκτός από την Πειραιώς 260 και τον δίσκο που «ψήνεται στον φούρνο», ξεκινάμε την καλοκαιρινή μας περιοδεία, η οποία μάλιστα θα περιλαμβάνει μία στάση στη Γερμανία, για δεύτερη φορά φέτος, αλλά και opening acts σε μεγάλες συναυλίες του Μίλτου Πασχαλίδη, με τον οποίο πρώτη φορά συνεργαζόμαστε και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό!

Σχέδια και νέα των String Demons στη σελίδα τους στο facebook: https://www.facebook.com/string.demons/