Κάτοικοι του Πειραιά, διαφορετικών προελεύσεων και ηλικιών θα συναντηθούν με την χορογράφο Άρια Μπουμπάκη και θα χτίσουν μαζί έναν διαφορετικό κόσμο.
Στο πλατύ πεζόδρομο της Λεωφόρου Ηρώων Πολυτεχνείου και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης το “dance meetings (Piraeus version)” θα είναι σίγουρα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις της δράσης Γεφυρώνοντας τις διαφορετικότητες – Άνοιγμα στην πόλη: Πειραιάς.


Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών η χορογράφος και οι κάτοικοι θα δημιουργήσουν ένα κόσμο με κύρια εργαλεία το σώμα, την κίνηση, το περιβάλλον (εικαστικό, φυσικό, αστικό), τον ρυθμό και τον χορό.


Χωρίς προκαθορισμένο σενάριο ή χορογραφία, σώματα που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους ακούν και ακολουθούν τη φυσική πορεία των βημάτων τους. Κάθε συνάντηση ανοίγει ένα νέο παράθυρο στο αστικό τοπίο με το πέρασμα σε μιαν άλλη πραγματικότητα, σε ένα άλλο σώμα, σε άλλον χρόνο, άλλο περιβάλλον...


Σαν σε θερινό σινεμά, παρακολουθούμε μιαν ενστικτώδη ανθρώπινη χορευτική συνάντηση που αλλάζει τον ρυθμό της πόλης και αποκαλύπτει τον χορό της.

Η χορογράφος Άρια Μπουμπάκη και όλη η ομάδα των dance meetings επιθυμούν να ανακαλύψουν και να φανερώσουν μία νέα πτυχή της έρευνας των «χορευτικών συναντήσεων», μετακομίζοντας στον δημόσιο χώρο.


Ταυτόχρονα σε κάποιο άλλο σημείο, διαφορετικό κάθε μέρα, μια καρέκλα και ένα ζευγάρι ακουστικών υποδέχονται όλους όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την κύρια δράση όχι πια μέσω της όρασης, αλλά μέσω μιας άλλης αίσθησης, της ακοής.


Απαλλαγμένοι απ΄ τα δεσμά μιας έτοιμης εικόνας, δημιουργούν το δικό τους προσωπικό, φαντασιακό, κινητικό τοπίο, αποκτώντας μια διαφορετική εμπειρία «θέασης» του έργου.

Σημεία:
Δευτέρα 12/6: σταθμός ΗΣΑΠ Πειραιά
Τρίτη 13/6: πεζόδρομος της Σωτήρος Διός
Τετάρτη 14/6: ακτή Μουτσοπούλου 37
Πέμπτη 15/6: Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (αίθουσα Πάνου Αραβαντινού)
Παρασκευή 16/6: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Συντελεστές:
Σύλληψη: Άρια Μπουμπάκη
Performance: Άρια Μπουμπάκη και κάτοικοι Πειραιά
Εικαστικό περιβάλλον, Ειδικές Κατασκευές, Κοστούμια: Ιωάννα Πλέσσα
Βοηθός δημιουργίας ειδικών κατασκευών: Κωνσταντίνος Χαλδαίος
Σύμβουλος Xoρογραφίας & Ψυχικής Υγείας: Μαριέτα Βέττα
Επιμέλεια video: Νεφέλη Σαρρή