Από την πλατεία της Κυψέλης, μιας αρκετά πολυπολιτισμικής περιοχής της πρωτεύουσας θα ξεκινήσει το ταξίδι της Διαπολιτισμικής Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στις 18 Ιουνίου.

Οι ερμηνευτές της χορωδίας προέρχονται από τη Ρωσία, το Ιράν, την Κάτω Ιταλία, την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ουαλία, την Παπούα Νέα Γουινέα, τη Συρία και τη Σλοβακία, ενώνοντας τα παραδοσιακά τραγούδια και οι μουσικές διαφόρων λαών με το κλασικό χορωδιακό ρεπερτόριο.

«Μόνιμα και περαστικά μέλη της χορωδίας μοιράστηκαν τραγούδια και αφηγήσεις από τις χώρες και τους διαφορετικούς πολιτισμούς αυτών. Μετά από έξι μήνες προετοιμασίας, η χορωδία θα παρουσιάσει στο κοινό τραγούδια από χώρες του κόσμου, προβάλλοντας την ομορφιά της πολυφωνίας, αλλά και τον καρπό της καλλιτεχνικής αλληλεπίδρασης και συνύπαρξης των συμμετεχόντων, στην Αθήνα τού σήμερα», σημείωσε η μαέστρος της Χορωδίας, Αυγερινή Γάτση.

Η Διαπολιτισμική Χορωδία της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2017, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και κοινωνικών προγραμμάτων της ΕΛΣ, τα οποία πραγματοποιούνται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και με σκοπό να φέρει κοντά μόνιμους ή προσωρινούς κατοίκους της Αθήνας: Πρόσφυγες, μετανάστες, αλλά και ημεδαπούς.

Τα μόνιμα μέλη της συμμετέχουν πολύ ενεργά στην έρευνα και επιλογή του ρεπερτορίου και αποτελούν έναν δυνατό πυρήνα για το περαιτέρω άνοιγμα της χορωδίας σε νέα μέλη και ακόμα περισσότερες ξένες κοινότητες, προκειμένου να αναπτυχθεί και να εξερευνήσει νέους πολιτισμούς.