Στις 25 Ιουνίου 2009 η υπηρεσία πρώτων βοηθείων του Λος Άντζελες έλαβε ένα μια επείγουσα κλήση. Τρια λεπτά αργότερα στην κατοικία της οδού North Carolwood Drive οι γιατροί προσπαθούσαν να επαναφέρουν στη ζωή τον Μάικλ Τζάκσον, διαδικασία που συνεχίστηκε και κατά τη μεταφορά του στο Ιατρικό Κέντρο και μια ώρα μετά την άφιξη του εκεί. Είχε έρθει το τέλος. Ο Μάικλ Τζάκσον κηρύχθηκε νεκρός στις 2.26 π.μ.

Για τον βασιλιά της ποπ έχουν γραφτεί όλα. Για την αρχή της πορείας του, το τεράστιο ταλέντο του, την -μέχρι τρέλας- αγάπη που του έδειχνε ο κόσμος, την εμμονή του με την εικόνα του, τα σκάνδαλα, την αμύθητη περιουσία, τα χρέη, το θάνατό του.


Η είδηση του θανάτου του έκανε το γύρο του κόσμου μέσα σε λίγα λεπτά και βύθισε στη θλίψη χιλιάδες θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί επιβράδυνση σε ορισμένες ιστοσελίδες. Η google αρχικά θεώρησε ότι οι εκατομμύρια αναζητήσεις που περιείχαν το όνομα του Τζάκσον σχετίζονταν με πιθανές «επιθέσεις άρνησης εξυπηρέτησης» ("DoS attack"). Για το λόγο αυτό, η εταιρεία μπλόκαρε σχετικές αναζητήσεις για ένα ημίωρο. Το Τwitter έκανε αναφορά βλάβης, όπως επίσης και η Wikipedia.

Όλο αυτά είναι απλώς ενδεικτικά στοιχεία του μεγέθους του Τζάκσον. Οι πωλήσεις των δίσκων του έχουν ξεπεράσει τις 750.000.000, ενώ είχε πάρει 13 βραβεία Grammy. Το 2009, χρονιά του θανάτου του, ετοίμαζε ένα μεγάλο come back με συναυλίες για έναν ολόκληρο χρόνο. Τα εισιτήρια της περιοδείας είχαν ήδη προπωληθεί και οι φαν του ζόυσαν για να ξαναδουν στη σκηνή το ίνδαλμά τους.


Πιο πολύ αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι νέοι σε όλο τον κόσμο θα προσπαθούν να μιμηθούν το moonwalk και για πάντα θα χορεύουν στους ρυθμούς του Beat it!

Με αφορμή την ημέρα ας δούμε τα πέντε καλύτερα τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον όπως τα ψήφισαν οι αναγνώστες του περιοδικού Rolling Stone.

5. Smooth Criminal

4. Beat it

3. Thriller

2. Billie Jean

1. Man in the Mirror