«Οι ΠΥΞ ΛΑΞ βγάζουν καινούργιο δίσκο». Αυτό έλεγε η ανακοίνωση που έστειλε πριν από λίγο η Panik Entertainment Group. Το πιο εμπορικό συγκρότημα στην Ελλάδα, το όνομα που έγινε θρύλος, 13 χρόνια μετά την διάλυση του και 14 από την κυκλοφορία του τελευταίου του δίσκου αποφάσισε να ενωθεί ξανά.


Το ερώτημα είναι γιατί;


Μετά την συναυλία του 2011, που ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ τραγούδαγε με μανία τα τραγούδια τους είχαμε υποψιαστεί ότι κάτι μπορεί να συμβεί αλλά η απουσία του Μάνου Ξυδούς ήταν τόσο εμφανής που φανταστήκαμε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν τουλάχιστον άκομψο.


Για ποιο λόγο να ενωθεί ξανά ένα συγκρότημα του οποίου ο ιθύνων νους δεν βρίσκεται πια στη ζωή και τα άλλα δύο βασικά μέλη έχουν τραβήξει πια ξεχωριστές πορείες. Τόσο ο Φίλιππος Πλιάτσικας, όσο και ο Μπάμπης Στόκας βρίσκονται στο χώρο με προσωπικές δισκογραφικές δουλειές, επιτυχίες, συναυλίες και το κοινό πάντα στο πλευρό τους.


Ίσως και αυτό το τελευταίο να είναι και ο λόγος που τους έκανε να σκεφτούν την επανένωση. Σε κάθε τους εμφάνιση ο κόσμος ζητά επίμονα να ακούσει τις επιτυχίες των ΠΥΞ ΛΑΞ και η συναυλία που ετοιμάζουν στις 12 Ιουλίου του 2018 είχε ανακοινωθεί εδώ και καιρό για να προλάβει το κοινό να οργανωθεί κατάλληλα.


Η ανακοίνωση γράφει ότι η παρέα θα συναντηθεί ξανά στο παλιό και γνώριμο στούντιο ηχογραφήσεων, με τους ίδιους ανθρώπους που μαζί δημιούργησαν τη «Στίλβη», το «Υπάρχουν χρυσόψαρα εδώ», το «Παίξε παλιάτσο τα τραγούδια σου τελειώνουν» οπότε συμπεραίνουμε ότι ο Πλιάτσικας και ο Στόκας θα έχουν στο πλευρό τους, τους μουσικούς με οποίους δημιούργησαν μερικούς από τους αγαπημένους δίσκους τους.


Η κυκλοφορία του δίσκου αναμένεται τον Ιανουάριο του 2018 και όσο και να αμφιβάλουμε για την ανάγκη αυτής της επανένωσης δεν θα μας χαλάσει καθόλου να ακούμε από το δίδυμο το «Οι πάλιες αγάπες πάνε στον παράδεισο» ακόμα και αν θα μας λείπει πάντα πολύ ο Μάνος.