Νέος, ωραίος, ταλαντούχος με εξαιρετική φωνή και εκρηκτική παρουσία πάνω στη σκηνή. Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι μια συνοπτική περιγραφή για τον Γιώργο Ξυλούρη.

Ίσως ακόμα να μην ανήκει στους πιο γνωστούς τραγουδιστές αλλά το μόνο σίγουρο παραμένει πως έχει να δώσει πολλά.
(Αν με ρωτάτε... θυμηθείτε το όνομα του, σε λίγο καιρό θα το ακούμε παντού!)

Ο νεαρός και ανερχόμενος τραγουδιστής που φέτος τον απολαμβάνουμε στο Maxim, δεν επαναπαύτηκε και δεν περιορίστηκε στο βαρύ επίθετο του.

Έχει βγάλει ήδη τα πρώτα του τραγούδια και εμείς τον συναντήσαμε κάπου ανάμεσα σε νότες, πρόβες και... νέες προκλήσεις. 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη που έδωσε στα parapolitika.gr ο Γιώργος Ξυλούρης:

Πες μας λίγα πράγματα για την εμφάνιση σου στο μαγαζί; Τι σου αρέσει να τραγουδάς;

Εμφανίζομαι στο Maxim Live Perfomance club! Ειναι το νέο μέλος της οικογένειας 4711 και ένας καινούργιος χωρος στην καρδιά της Αθήνας!
Μου αρέσει να τραγουδαω τραγούδια με λαϊκούς ήχους κυρίως αλλά μου αρέσει πολύ να υπάρχουν εναλλαγές στο προγραμμα και ο κόσμος να διασκεδάζει ακούγοντας τα πάντα!
Και να γίνεται ένα ωραίο ‘παιχνίδι’ από το ένα στυλ στο άλλο έτσι ώστε οποίος φεύγει να νιώθει γεμάτος !

Για όσους δεν σε ξέρουν, ποιος είναι ο Γιώργος Ξυλούρης , πως θα ήθελες να μείνεις στο μυαλό όλων, ως… ;

Ως έναν καλλιτέχνη που οσοι έρχονται στα μαγαζιά που εμφανίζομαι διασκεδάζουν και νιώθουν έντονα συναισθήματα! Μου αρέσει να γινόμαστε ένα με τον κόσμο...

Βαρύ όνομα το Ξυλούρης. Πιστεύεις είναι βοηθητικό ή ανασταλτικός παράγοντας;

Στη δικη μου περίπτωση νομίζω είναι αδιάφορο και το λέω με την καλή έννοια γιατί όπως και να ήταν το επίθετο μου θα ήμουν ο ίδιος άνθρωπος. Με τις ίδιες μουσικές επιρροές και τα ίδια καλλιτεχνικά θέλω .
Δεν πιστεύω ότι σε καθορίζει το επίθετο σου... Εσυ το καθορίζεις.

Η καλή φωνή είναι στο DNA σας;

Σε εμενα χάλασε κάτι στο DNA αλλά όλα καλά (γέλια). Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με DNA όμως σαν οικογένεια -ευρύτερα σαν οικογένεια -έχουμε μεγάλη παράδοση και αγάπη στη μουσική. Γιατι το ένα δεν πάει χωρίς το άλλο οποτε μάλλον κυλάει στο αίμα μας .

Πιστεύεις ότι η εξωτερική εμφάνιση μετράει; Ασχολείσαι με την εικόνα σου;

Μετραει... αρκεί να μην τιναξεις τον ναρκισισμο στα ύψη και ασχολείσαι μόνο με αυτό. Νομιζω πως είναι ωραίο να αφήνεις όποιον σε γνωρίζει να κρατάει αυτός οποίο κομμάτι θέλει από σένα . Ειδικά όταν εκτίθεσαι σε κόσμο . Φυσικά και μετράει η εξωτερική εμφάνιση και ασχολούμαι όμως πάνω απ όλα μετράει η ενέργεια και η αύρα που έχεις. Εκεί είναι όλα!

Αγαπημένα σου τραγούδια; Αγαπημένοι καλλιτέχνες;

Ειναι πολλά αλλά νιώθω ξεχωριστά όταν ακούω ή τραγουδαω το ’’Απ το αεροπλάνο’’ του Κώστα Χατζη και το ‘’Αγγιγμα ψυχής’’ του Μιχάλη Χατζηγιάννη που ήταν και το πρώτο τραγούδι που τραγούδησα ποτε μπροστά σε κοινό.

Υπάρχει κάποιο σχήμα που να «ζήλεψες» φέτος;

Όχι, για να είμαι ειλικρινής. Φέτος στο Maxim με τον Κωνσταντίνο Χριστοφορου,τη Μαρία Ιακωβου και την Κιαννα έχουμε δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα και μου αρέσει παρά πολύ!
Το επίπεδο παραγωγής είναι εξαιρετικό και νομίζω ότι οποίος έρχεται νιώθει αυτή την ενέργεια!
Δεν μπορώ να σου πω ότι ‘ζηλεύω’ κάποιο σχήμα αν και υπάρχουν πολλά που θα ήθελα να δω σαν θαμώνας !

Με ποιον τραγουδιστή θες να συνεργαστείς; ΄

Με πολλούς ! Αν αρχίσω να σου λέω θα είμαστε αύριο ίδια ώρα ακόμα εδώ και θα έχω να συμπληρώσω και κάτι ακόμη(γέλια). Γιατί έχω φανταστεί και κονσεπτ για κάθε συνεργασία!

Έχεις κάποιο πρότυπο;

Πρότυπα με την έννοια του θέλω να γίνω σαν και αυτόν δεν είχα ποτε επι της ουσίας γιατί από μικρός ένιωσα ότι ήθελα να εξελίξω εμένα αυθεντικά σε όλα τα επίπεδα και χωρις να μιμηθώ κάποιον άλλο.
Σίγουρα έχω επιρροές από ανθρώπους που θαυμάζω αλλά πρότυπο δεν έχω.
Δεν το λέω με αλαζονεία Η έπαρση γιατί εύκολα παρεξηγείται. Απλα νομίζω ότι κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και αυτό πρέπει να εξελίξει. Δεν γίνεται να γίνεις Η να θέλεις να γίνεις σαν κάποιον άλλο.

Νέος καλλιτέχνης. Νέος άνθρωπος. Πόσο δύσκολο είναι για ένα νέο άνθρωπο να ξεκινά στην Ελλάδα του σήμερα; Υπάρχει χώρος; Υπάρχουν όνειρα;

Άνθρωπος χωρίς όνειρα ,στόχους και θέλω δεν υπάρχει! Δεν έχει νόημα Δλδ και δεν πρέπει Ποτε να τα παρατάς.Και στο λέω έχοντας περάσει από διαφορα περίεργα ‘καναλια’ αυτό .
Είναι δύσκολα τα πράγματα πολύ αλλα αυτό είναι ένας παραπάνω λόγος να απελευθερώσεις την αλήθεια σου και να την εξελίξεις και να τη δώσεις στους γύρω σου χωρίς δεύτερη σκέψη! Σε τέτοιες καταστάσεις είναι που πρέπει να δίνεις το 100% του εαυτού σου για τα θέλω σου! Όλα τώρα είναι! Ζεις μια φορά ,το έργο είναι σύντομο! Δημιούργησε!

Θα πήγαινες σε κάποιο τάλεντ σόου;

Ήμουν Στο Greek idol 2 το 2011 και έφυγα στον προημιτελικό. Αν δεν είχα παει ποτε θα πήγαινα.

Θα έφευγες για το εξωτερικό;

Μονο για περιοδεία και θα ήταν υπέροχα γιατί οι Έλληνες που ζουν εξωτερικό είναι πολύ ένθερμοι! Σε ένα παράλληλο σύμπαν όμως θα μπορούσα να ζήσω στην Αγγλία .

Τι είναι το τραγούδι για σένα; Ποιο είναι το ιδανικό σκηνικό για να τραγουδάς;

Πολύς κόσμος να σιγοτραγουδάει τα τραγούδια μου και τεράστιες συναυλίες είναι κάτι που θέλω πολύ να συμβεί ! Θα είναι μαγικό ! Αυτή είναι η μαγεία του τραγουδιού! Ταξειδευει και ενώνεται !

Παρακολουθείς άλλα «ρεπερτόρια» και τους καλλιτέχνες που τα εκπροσωπούν; Υπάρχει για σένα διαχωρισμός στα είδη;

Ακουω τα πάντα και βάζω στο ρεπερτόριο μου τραγούδια από όλα τα «είδη». Μου αρέσει ο πλουραλισμός...Δεν συμφωνώ με το διαχωρισμό. Εχει να κάνει με το καλό Η το κακό τραγούδι που και αυτό είναι υποκειμενικό!
Μονο εμπορικά ίσως ‘εξυπηρετεί’ κάποιους να κάνουν αυτό το διαχωρισμό που και πάλι είναι λίγο γραφικό στις μέρες μας νομίζω!

Τι άλλο ετοιμάζεις αυτή την περίοδο;

Shhhhh.... εδώ θα είμαστε να τα δείτε όλα...

Τηλεόραση βλέπεις; Ειδήσεις;

Αργά το βράδυ κάποιες φορές ναι ! Ειδήσεις όχι ,δεν βλέπω! Προτιμώ τις ψυχαγωγικές εκπομπές ή ταινίες !

Όταν δεν τραγουδάς τι σου αρέσει να κάνεις;

 Να βρίσκω τρόπους να εξελίσσομαι...Να ανακαλύπτω καινούργια μέρη!  Με ηρεμεί η επαφή με τη φύση πολύ. Από κει και Περα εξαρτάται τη διάθεση μου !Μπορεί να με δεις να διάσκεδαζω μέχρι το πρωί σε κάποιο κλαμπ Η να πηγαίνω θέατρο .