Μία από τις μεγαλύτερες κλασικές πιανίστριες στον κόσμο, αλλά και διάσημη συνθέτης, η φημισμένη Γκαμπριέλα Μοντέρο, πραγματοποιεί την παρθενική της εμφάνιση στη χώρα μας, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Σ' ένα εκπληκτικό κοντσέρτο πιάνου, όπου τα κλασικά αριστουργήματα του Σούμπερτ και του Σούμαν συνυπάρχουν αρμονικά με δικές της συνθέσεις και άλλα γνωστά και αγαπημένα σύγχρονα ακούσματα, από τα οποία δεν απουσιάζει ακόμα και το «Chariots of Fire» του δικού μας Βαγγέλη Παπαθανασίου. Σ' ένα ιδιαίτερο, μοναδικό ρεσιτάλ, που υπόσχεται στο αθηναϊκό κοινό μία σπάνια μουσική εμπειρία.

Μία μοναδική συναυλία, όπως μοναδική είναι και η Γκαμπριέλα Μοντέρο, αφού, πέρα από αδιαμφισβήτητο υπόβαθρο, παιδεία και τεχνική που διαθέτει (αυτά ακριβώς που τη βοήθησαν να δομήσει την τεράστια καριέρα της ως κλασικής σολίστα), έχει παράλληλα καταξιωθεί διεθνώς ως η κορυφαία πιανίστρια στους αυτοσχεδιασμούς.

Η ίδια δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη και ενθουσιασμένη που έρχομαι στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη μου επαγγελματική παρουσία στη χώρα σας και νιώθω ιδιαίτερα συγκινημένη γιατί είναι μια χώρα που πάντα θαύμαζα και αγαπούσα μέσα από την ιστορία της. Είχα επσκεφθεί την Ελλάδα στα φοιτητικά μου χρόνια όταν σπούδαζα πιάνο στο Λονδίνο και ακόμα έχω αυτές τις αναμνήσεις στην καρδιά μου. Όταν αυτοσχεδιάζω νιώθω πως έρχομαι πιο κοντά στο κοινό μου και νιώθω πως και εκείνο συνδέεται με έναν μοναδικό τρόπο μαζί μου. Εκείνη τη στιγμή νιώθω ότι γίνεται ένα σκηνικό και μουσικό "θαύμα". Με τους αυτοσχεδιασμούς εκφράζομαι καλύτερα και είναι σαν να συνομιλώ με τη μουσική. Είναι ο πιο φυσκός και αυθόρμητος τρόπος που μπορώ να εκφράσω τον ίδιο μου τον εαυτό και το κοινό το εισπράτει αυτό. Και την επικοινωνία αυτή με το κοινό θέλω να εκφράσω στο Μέγαρο Μουσικής στις 14 Δεκεμβρίου».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου

Τιμές εισιτηρίων:
Φοιτητές, μαθητές, άνεργοι και ΑΜΕΑ: 25 ευρώ (στην Γ Ζώνη)
Ζώνη Γ: € 30
Ζώνη Β: € 50
Ζώνη Α: € 60
Διακεκριμένη Ζώνη: € 70