Ξεκινούν στον «Ελληνικό Κόσμο» στον Ταύρο τα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας, 3-5 ετών, που θα διαρκέσουν έως τις 27 Ιανουαρίου.

Σάββατο 6/1/18
«Ξεφόρτωσε την ελιά, να σε φορτώσει λάδι»
Μέσα από παιχνίδια και κατασκευές, μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε το δέντρο, τον καρπό και τον χυμό της ελιάς. Ο καρπός και ο χυμός της ελιάς, ο κύκλος εργασιών παραγωγής του ελαιολάδου, οι ευεργετικές ιδιότητές του στον οργανισμό ανοίγουν κύκλο δραστηριοτήτων, ιδιαίτερα δημιουργικών, ώστε να ανακαλύψουμε το πολύτιμο δέντρο της ελληνικής γης.

Σάββατο 13/1/18
«Ο γύρος του κόσμου σε 70 λεπτά...»
Θα ήθελες να κάνεις τον γύρο του κόσμου; Να δεις πώς ζουν τα παιδιά από τη μία άκρη της γης έως την άλλη! Φαντάσου πώς είναι η ζωή στην έρημο, στη ζούγκλα και στους πάγους. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά μέρη! Εσένα, πού θα σου άρεσε να ζεις; Έλα να διαλέξεις, αφού ανακαλύψεις μικρά μυστικά κάθε τόπου μέσα από το παιχνίδι!

Σάββατο 20/1/18
«Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης»
Καλοκαίρι, τραγούδι, χορός και ξεγνοιασιά... ή μήπως δεν είναι έτσι; Στο δάσος της ΙΜΕοχώρας, τα τζιτζίκια έπαψαν να τραγουδούν και να χορεύουν. Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης, ένας φοβερός μαέστρος και τενόρος, έχασε την χορωδία του και ψάχνει να βρει καινούριους φίλους για να τον βοηθήσουν να ξαναφέρει τον χορό και το τραγούδι.

Σάββατο 27/1/18
«Το λιοντάρι και ο ποντικός»
Ο δυνατός και ο αδύναμος, ο μεγάλος και ο μικρός. Δύο ήρωες τόσο διαφορετικοί συναντιούνται σε έναν μύθο του Αισώπου και μας δείχνουν πόσο χρειάζεται ο ένας τον άλλο! Πώς κατάφερε ένας μικρούλης ποντικός να σώσει το δυνατό λιοντάρι; Ακριβώς έτσι κι εμείς, πότε μικροί και πότε μεγάλοι, ανακαλύπτουμε τη δύναμή μας μέσα από παιχνίδια έκφρασης και ρόλων.

Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά

Κόστος συμμετοχής: 8€ το παιδί, 4€ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)