Μια εικαστική παράσταση μουσικού θεάτρου που βασίζεται στον μύθο του Ορφέα και την ποίηση του Τ. Σ. Έλιοτ ανεβαίνει στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στις 25 Ιανουαρίου και για έξι μόνο παραστάσεις.

Το έργο Orpheus παρουσιάζεται σε συμπαραγωγή με την Ομάδα οper(ο), αναγνωρισμένο σχήμα για τη συμβολή του στις παραστατικές τέχνες που δοκιμάζουν τα όρια του μουσικού θεάτρου, της όπερας αλλά και των site-specific performances.

Χρησιμοποιώντας τα εργαλεία του μουσικού θεάτρου, οι συντελεστές της παράστασης δημιουργούν ένα ατμοσφαιρικό ταξίδι όπου η πλοκή αντικαθίσταται από τις αισθήσεις και η διαδρομή από τη δύναμη της τέχνης και την ένταση του έρωτα. Στόχος του έργου η ποιητική απεικόνιση μιας δυστοπικής πραγματικότητας.

Η μυθική μορφή του Ορφέα, κεντρική στην ιστορία του μουσικού θεάτρου, απομονώνεται από τον μύθο του έρωτά του με την Ευρυδίκη κι εξελίσσεται σε ένα έμβλημα της πάλης με τον θάνατο. Η λυρική τέχνη κι η ερωτική επιθυμία αναδεικνύονται σε ισχυρά όπλα του για την ανατροπή του θνητού και την επικράτηση του αιώνιου.

Orpheus
Νέα Παραγωγή / Συμπαραγωγή με την Ομάδα oper(o)
25, 26, 27, 28 Ιανουαρίου & 2, 3 Φεβρουαρίου 2018
Ώρα έναρξης: 20.30
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ιδέα-σύλληψη: oper(o)
Σκηνοθεσία: Ειρήνη Γεωργαλάκη - Εριφίλη Γιαννακοπούλου

___________________________________________________________________________
Τιμές εισιτηρίων: 12, 15ευρώ
Φοιτητικό - παιδικό: 8 ευρώ

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος