Ο Τζίμης Πανούσης ήταν Έλληνας τραγουδοποιός και ηθοποιός, γνωστός για τη σάτιρα και τον καυστικό και αθυρόστομο στίχο του. Έφυγε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς, το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, σκορπώντας τη θλίψη στην οικογένειά του, στον καλλιτεχνικό κόσμο και τους θαυμαστές του.


Το parapolitika.gr συνέλλεξε τις πιο καυστικές ατάκες του αλλά και λόγια που χαρακτήριζαν τη σκέψη του.

Τραγούδι

Γαμάτε γιατί χανόμαστε.

Μέρος του κειμένου παραίτησής του από την Εθνική Τράπεζα τη δεκαετία του ‘80

Αρνούμαι να είμαι μισθωτός σκλάβος. Δεν ξέρετε πόσο θα στεναχωρηθώ που θα σταματήσω να σημειώνω εκατοντάδες πανέμορφους αριθμούς επί 8 ώρες ημερησίως και να αμείβομαι τόσο πλουσιοπάροχα με το υπέρογκο ποσό των 10.683 δραχμών μηνιαίως. Δεν κάνατε δεκτή την αίτησή μου για άδεια άνευ αποδοχών, αλλά δεν με απασχολεί γιατί ο μπαμπάς μου είναι βασικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και όποτε θελήσω μπορώ να επανέλθω κατόπιν βεβαίως αδιαβλήτου διαγωνισμού.


Για το φλερτ

«Το παίζω φεμινιστής γι' αυτό με γουστάρουν οι γυναίκες! Είναι το καλύτερο κόλπο. Σε ένα μπαρ είδα μια κοπέλα και της είπα "Θέλω να κάνω ένα παιδί μαζί σου. Γι' αυτό θα το προσπαθήσουμε πολλές φορές και, αν δεν πετύχει, δεν χάλασε και ο κόσμος. Εμείς θα λύσουμε το πρόβλημα της υπογεννητικότητας;" Η κοπέλα βέβαια γέλασε πάρα πολύ».


Για τους άντρες

Να φοβάστε τους άντρες με περιφέρεια, όπως τον Αλέξη Τσίπρα.


Για τα ταξίδια

Είχα όραμα να γυρίσω όλο τον κόσμο. Μ@λ@κία, γιατί πιστεύω τώρα ότι τα ταξίδια είναι ο παράδεισος των ηλιθίων. Αν δεν μείνεις σε ένα μέρος 1-2 μήνες, δεν έχει κανένα νόημα.