Σε έχει κάνει σίγουρα να γελάσεις, να περάσεις καλά και νιώθεις ότι τον ξέρεις. Τόσο οικείος και τόσο ταλαντούχος. Τον συνάντησα εν μέσω των παραστάσεων και η κουβέντα μαζί του ήταν απλά… απολαυστική.

Ο Σωτήρης Καλυβάτσης φέτος πρωταγωνιστεί στη σπαρταριστή κωμωδία «ΠΕΤΑΕΙ ΠΕΤΑΕΙ» σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, που προσγειώνεται για τρίτη σεζόν στο ΧΥΤΗΡΙΟ, με ανανεωμένο «crew».

Μετά τα τελευταία γεγονότα και την αποχώρηση του Μάνου Παπαγιάννη από το θέατρο, πάρθηκε η απόφαση τον ρόλο του να αναλάβει ο Σωτήρης Καλυβάτσης! Ετσι τώρα μαζεύει τις δυνάμεις του και δουλεύει εντατικά για να είναι όπως πάντα... τέλειος. 

Αυτή την περίοδο βέβαια ο ηθοποιός Σωτήρης Καλυβάτσης, παίρνει μέρος και στα γυρίσματα της νέας ταινίας του Στράτου Μαρκίδη «Μαζί τα φάγαμε» που στηρίζεται στο παλιό έργο «η κυρία του κυρίου» και θα βγει στις οθόνες την άνοιξη.

Όσο για την τηλεόραση… παρακολουθεί και θα ήθελε να παίξει.

«Την αγαπώ την τηλεόραση απλά δεν έχω δεχτεί κάποια ωραία πρόταση τώρα για να συμμετάσχω. Βλέπω βέβαια όσο προλαβαίνω. Μπάλα κυρίως, σαν αγοράκι και εγώ και ρίχνω κλεφτές ματιές στα προγράμματα. Πέρυσι ας πούμε είδα λίγο την μανία του Ντάνου και εγώ, όχι φανατικά όμως. Δεν προλάβαινα να δω τρεις ώρες να κοπανιούνται».

Τον έχουμε ταυτίσει με τους χιουμοριστικούς ρόλους αλλά θα έπαιζε έναν κόντρα ρόλο; Θα έκανε τον κακό;

«Η αλήθεια είναι ότι μου το έχουν πει, με έχουν πλησιάσει άνθρωποι του χώρου αλλά και φίλοι και είναι πιθανό να συμβεί κάποια στιγμή αλλά δεν ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Το μόνο που με φοβίζει είναι μην με δείτε σε δραματικό ρόλο και βάλετε τα γέλια. Θα ήταν πρόκληση»

Τον τελευταίο καιρό παλεύει να κόψει και τις κακές του συνήθειες. «Θέλω να κόψω και τα 2-3 τσιγάρα που κάνω ακόμα με τον καφέ. Αν δεν τα καταφέρω πρέπει να κόψω τον καφέ»

Όταν τον ρώτησα για τον ελεύθερο του χρόνο, η απάντηση… δεν άφησε περιθώρια για σχόλια. Σίγουρα όμως με έκανε –και πάλι- να γελάσω. «Όταν δεν έχω θέατρο ή πρόβες, όταν δεν δουλεύω βασικά, κάνω έρωτα. Τι άλλο να κάνω;»

Νιώθει πλήρης με όσα έχει κάνει αλλά δεν αισθάνεται ότι είναι σε φάση να… συνταξιοδοτηθεί. «Θέλω να κάνω πράγματα καινούργια και διαφορετικά και ελπίζω ότι θα μου συμβούν, δεν είμαι να βγαίνω στη σύνταξη, ποια σύνταξη βέβαια στις εποχές που ζούμε;»

Και η κουβέντα πήγε στην πολιτική και στις συνθήκες που βιώνουμε ως χώρα και πόσο μπορεί κάποιος να τολμά στις μέρες μας.

«Δεν νομίζω ότι μπορώ να παρακολουθήσω την πολιτική. Αν είναι πολιτική αυτό που έχουμε. Συμβιβαζόμαστε εύκολα. Αν κάποια στιγμή επαναστατήσουμε, εγώ θα είμαι με τους επαναστάτες».

«Είτε πας βήμα βήμα είτε τολμήσεις να κάνεις κάτι πιο επαναστατικό στην χώρα αυτή είναι έτσι το σύστημα που δύσκολα σε αφήνουν να προχωράς. Ελπίζω να ξεκολλήσει ο εγκέφαλος όσων παραμένουν κολλημένοι»
Όνειρο του λοιπόν για το αύριο είναι «να ξεκολλήσουμε και το δράμα που ζούμε σαν Έλληνες να γίνει κωμωδία».