Για κομματικοκρατία κάνουν λόγο με ανακοίνωσή τους οι Αρχαιοφύλακες της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων αναφορικά με τον νέο οργανισμό του υπουργείου Πολιτισμού που ισχύει επίσημα από τις 23 Ιανουαρίου 2018.

Τα μέλης της ΠΕΥΦΑ καταφέρονται τόσο κατά της υπουργού κ. Λυδίας Κονιόρδου, όσο και του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, αθέτησαν για ακόμα μια φορά τις υποσχέσεις τους.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δημοσιεύτηκε και ισχύει από εχθές, Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018, ο Νέος Οργανισμός του υπουργείου Πολιτισμού.

Δυστυχώς η υπουργός Πολιτισμού Κυρία Κονιόρδου αθέτησε τις υποσχέσεις και τις συμφωνίες μαζί μας σχετικά με την επιλογή Αρχιφυλάκων και υπευθύνων γραφείων φύλαξης με αξιοκρατικά κριτήρια.

Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας γι' αυτή την εξέλιξη που γυρίζει τον κλάδο των Αρχαιοφυλάκων 10ετίες πίσω και συνεχίζει την κομματικοκρατία, σε ένα ευαίσθητο κομμάτι του Δημοσίου που αφορά την ασφάλεια και τη λειτουργία των Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων.

Επίσης ενημερώνουμε ότι οι διαδικασίες που αφορούν την προκήρυξη των Μονίμων Αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Θυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί πως οι προσλήψεις αυτές θα ολοκληρωθούν το α’ εξάμηνο του 2017.

Η ΠΕΥΦΑ ενημερώνει ότι θα αντιδράσει άμεσα και με κάθε νόμιμο τρόπο.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία
της ΠΕΥΦΑ