Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση προσκαλεί για τρίτη φορά το διεθνώς διακεκριμένο δίδυμο από τη Γαλλία και τον Λίβανο, αυτή τη φορά για να παρουσιάσει στο Μουσείο της Ακρόπολης, αμέσως μετά το Centre Pompidou και τη βράβευσή του με το Prix Marcel Duchamp (2017), το πρότζεκτ Unconformities (Ασυμφωνίες): μια mixed-media εικαστική εγκατάσταση συγκροτημένη από τα χώματα και τα πετρώματα, τις ιστορίες και τα μυστικά τριών ιστορικών πόλεων.

Ερευνητές και ονειροπόλοι, η Τζοάνα Χατζηθωμά και ο Χαλίλ Ζορέζ σκάβοντας το παρελθόν ανακαλύπτουν το παρόν.

Αθήνα, Βηρυτός, Παρίσι: μια έκθεση σύγχρονης τέχνης συγκροτημένη από φυσικά υλικά της γης, τα χώματα και τα χαλάσματα από το υπέδαφος των τριών πόλεων, τοποθετημένα στους κυλίνδρους γεωυλικών (τα λεγόμενα «καρότα», στην αργκό των γεωτρυπανιστών).

Η Χατζηθωμά και ο Ζορέζ στρέφουν το βλέμμα στις τεκτονικές ασυνέχειες (discontinuities) και, κυρίως, στις στρωματογραφικές ασυμφωνίες (unconformities). Εκεί δηλαδή όπου, αίφνης, ανάμεσα στα πλούσια σε πληροφορίες στρώματα του υπεδάφους, μεσολαβεί ένα στρωματογραφικό κενό, ένα κρυφό παρελθόν που δεν άφησε πίσω του κανένα ίχνος, αλλά άπλετο χώρο για τη φαντασία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Joana Hadjithomas & Khalil Joreige - Unconformities (Ασυμφωνίες)

2 - 16 Μαΐου | Μουσείο Ακρόπολης | Δε: 8:00-16:00,
Τρ-Πε: 8:00-20:00, Πα: 8:00-22:00, Σα-Κυ: 8:00-20:00

Συμπαραγωγή του Onassis Culture/FFF -Σε συνεργασία με το Μουσείο Ακρόπολης

Είσοδος ελεύθερη