Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής τιμά τον κορυφαίο ποιητή της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς Τίτο Πατρίκιο, με την ευκαιρία της πρόσφατης συγκεντρωτικής έκδοσης του ποιητικού του έργου (1943-2007), και διοργανώνει, σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο ΚΙΧΛΗ, μια ανοιχτή εκδήλωση προς τιμήν του, την Πέμπτη 17 Μαΐου στις 7:30 το απόγευμα, στον Πολυχώρο των Φίλων της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη).

Με αφορμή την ευρεία κυκλοφορία απάντων των ποιημάτων του από τις εκδόσεις ΚΙΧΛΗ, στα οποία αποτυπώνεται η περιπέτεια μιας ολόκληρης εποχής, ο Τίτος Πατρίκιος θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Γιάννη Μπασκόζο και τον συνθέτη Φίλιππο Τσαλαχούρη, με τον οποίο τον συνδέει και μια ακόμη ιδιαίτερη σχέση.

Πράγματι, ο ταλαντούχος συνθέτης, από τους πλέον καταξιωμένους της γενιάς του, ανταποδίδοντας τη μεγάλη αγάπη που τρέφει ο ποιητής για τη μουσική, μελοποίησε, μετά από πρόταση του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής για τον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας της Μουσικής του Βιβλιοθήκης, δύο από τα αγαπημένα του ποιήματα.

Η πρωτότυπη αυτή σύνθεση του Φίλιππου Τσαλαχούρη με τίτλο «Δύο τραγούδια σε ποίηση Τίτου Πατρίκου», έργο 101, θα παρουσιαστεί σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης.

Ερμηνεύει η σοπράνο Μάιρα Μηλολιδάκη με τον Τίτο Γουβέλη στο πιάνο.

Είσοδος Ελεύθερη