Ο ραδιοφωνικός σταθμός «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1, με αφορμή τα 4α γενέθλιά του, πραγματοποιεί μια μεγάλη Γιορτή Πολιτισμού στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από τις 11 έως τις 13 Μαΐου.

Το τριήμερο αυτό θα είναι γεμάτο εκπλήξεις, με αγαπημένους καλλιτέχνες να δίνουν συναυλίες και παιδικές θεατρικές παραστάσεις να ψυχαγωγούν, αλλά και να εκπαιδεύουν μικρούς και μεγάλους. Η μεγάλη αυτή γιορτή θα ανοίξει με τον καλύτερο τρόπο, αφού η υπέροχη Γλυκερία θα δώσει συναυλία την Παρασκευή 11/5, στις 20:00.

Μίλησα με την αγαπημένη τραγουδίστρια για τη συμμετοχή της σε αυτή τη βραδιά.

«Μου αρέσει που στη γιορτή αυτή τα βιβλία θα πωλούνται προς 1 ευρώ και που τα έσοδα από το bazaar βιβλίου θα δοθούν σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Μου αρέσει ακόμα που θα υπάρχουν παραστάσεις για παιδιά. Και φυσικά ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας της γιορτής είναι κίνητρο για να είμαι εκεί», είπε.

Αφού ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στον σταθμό και «να εκπέμπει για πολλά, πολλά χρόνια», θέλησε να μοιραστεί μαζί μας τις αγαπημένες της εκπομπές στο κανάλι. «Ακούω τον σταθμό γενικώς και οι εκπομπές που ξεχωρίζω περισσότερο είναι του Ανδρέα Μαζαράκη, του Λάμπρου Καλαρρύτη και του Δημήτρη Γιαγτζόγλου».

Γενικότερα, όπως παραδέχθηκε, το ραδιόφωνο της αρέσει περισσότερο από την τηλεόραση.

«Πιστεύω στη δύναμή του», όπως είπε χαρακτηριστικά. Αλλωστε, η Γλυκερία επιλέγει να ενημερώνεται. «Με ενδιαφέρει να γνωρίζω τι συμβαίνει στη χώρα μου και στον υπόλοιπο κόσμο, γι’ αυτό και παρακολουθώ την επικαιρότητα».

Όσο για την κατάσταση στη χώρα μας… «Με θυμώνει η κατάσταση στην Ελλάδα και θυμώνω με εμάς, τους Έλληνες, που εύκολα ακολουθούμε διάφορα ρεύματα. Πάντως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία», ανέφερε. Η γνωστή τραγουδίστρια δεν βάζει ταμπέλες στον εαυτό της, αλλά το «λαϊκή τραγουδίστρια» είναι τίτλος τιμής για εκείνη.

Την ρώτησα αν θα τραγουδούσε κάτι εντελώς διαφορετικό.

«Το ελληνικό τραγούδι μέχρι τώρα έχει δώσει διαμάντια και μέσα από αυτόν τον πλούτο αντλούμε σήμερα όλοι. Έχω τραγουδήσει σχεδόν όλα τα είδη της μουσικής μας. Το εντελώς διαφορετικό έρχεται από άλλους πολιτισμούς και παραδόσεις. Θαυμάζω τους καλλιτέχνες όλου του κόσμου που σέβονται ό,τι γέννησε η γη τους».

Είναι από εκείνες τις τραγουδίστριες που ακούν όλοι, ανεξαιρέτως ηλικίας ή μουσικών προτιμήσεων. Έχει αγαπηθεί όσο λίγοι στην Ελλάδα.

«Νιώθω ευλογημένη για ό,τι μου δόθηκε. Δεν έκανα κάτι για να κερδίσω τον κόσμο. Το μόνο που έκανα και κάνω είναι να επικοινωνώ αυτή τη μαγική ενέργεια που λέγεται μουσική, με αγάπη και αλήθεια».

Μιλήσαμε και για τα νέα παιδιά που βγαίνουν από ριάλιτι.

«Μερικά από αυτά τα παιδιά είναι πραγματικά προικισμένα. Όλα όμως είναι θέμα χρόνου, υπομονής και γνώσης», ανέφερε.

Όταν η κουβέντα πήγε στις μεγάλες συνεργασίες που έχει κάνει, η ίδια θέλησε να μου επισημάνει μερικά ονόματα: «Έχω συνεργαστεί με εξαιρετικούς καλλιτέχνες, όμως θα σταθώ σε μουσικούς που είχα την ευτυχία να πορευτώ μαζί τους και να διδαχθώ από αυτούς: Γιώργος Κόρος, βιολί, Γιάννης Βασιλόπουλος, κλαρίνο, Λάζαρος Κουλαξίζης, ακορντεόν, Αριστείδης Μόσχος, σαντούρι»