Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (20.06) το Ελληνικό Κοινοβούλιο, το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισµού, η Πρεσβεία της Ελβετίας στην Ελλάδα και το Ίδρυµα Fluxum / Flux Laboratory παρουσιάζουν µια σειρά από πορτρέτα προσφύγων εκπονηµένα από τον φωτογράφο Mark Henley στην Ελβετία.

Αυτή η καλλιτεχνική δράση - η έκθεση αυτών των φωτογραφιών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο - θα διαδώσει την ελπίδα ότι µια µέρα ίσως ορισµένοι από αυτούς τους µελλοντικούς πολίτες θα συµβάλλουν στην ευηµερία της χώρας.

Πριν από την έκθεση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ένα εργαστήρι φωτογραφίας µε επικεφαλής τον Mark Henley θα πραγµατοποιηθεί στις 18 Ιουνίου. Κατά την διάρκεια µιας ηµέρας, 40 νέοι πρόσφυγες θα µάθουν τεχνικές εκπόνησης πορτρέτων σε ένα φωτογραφικό στούντιο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 20 Ιουνίου 2018 στις 12.00 στην Βουλή των Ελλήνων και την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους η Υπουργός Πολιτισμού κ.Λυδία Κονιόρδου και η Αντιπρόεδρος της Βουλής κ.Τασία Χριστοδουλοπούλου, οι οποίες θα απευθύνουν και
χαιρετισμό. 

Από τις 20 έως τις 27 Ιουνίου, το έργο που θα πράξουν οι πρόσφυγες κατά την διάρκεια του εργαστηρίου θα παρουσιαστεί στο Κουκάκι (Φαλήρου 99), παράλληλα µε τα πορτρέτα του Mark Henley.