Στο Σίντι Γκαμπέρ της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια αρχαία σαρκοφάγος κατασκευασμένη από μαύρο γρανίτη , η οποία έχει μήκος 2,64 μέτρα και πλάτος 1,85 μ. και είναι το μεγαλύτερο φέρετρο που βρέθηκε ποτέ στην Αλεξάνδρεια.

Το καπάκι ήταν σφραγισμένο με κονίαμα και οι ειδικοί πιστεύουν ότι το φέρετρο δεν έχει ανοιχτεί εδώ και 2.000 χρόνια, σύμφωνα με το περιοδικό Smithsonian.

Ο τάφος, που πιστεύεται ότι χρονολογείται στην Πτολεμαϊκή περίοδο, περίπου 323 έως 30 π.Χ., βρέθηκε σε βάθος περίπου 5 μέτρων κάτω από το έδαφος κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών για την κατασκευή ενός νέου κτιρίου, ανέφερε το Smithsonian.

Κοντά στον τάφο βρέθηκε επίσης μια φθαρμένη αλαβάστρινη προτομή, ίσως η απεικόνιση του ανθρώπου του οποίου το σώμα ήταν θαμμένο στο φέρετρο. Η ταυτότητα του νεκρού είναι άγνωστη.

Οι αιγυπτιολόγοι καθόρισαν πως ο τάφος ανήκε σε ευγενή και όχι σε βασιλιά. Ορισμένοι ιστορικοί πιστεύουν πως ο τάφος του Μέγα Αλέξανδρου θα μπορούσε κάποια μέρα να ανακαλυφθεί στην Αλεξάνδρεια.