Τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018, στις 10:00 π.μ., το Αυτοτελές Τμήμα Γραμματείας Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου-ΣΜ και το Τμήμα Γραμματείας Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, οργανώνουν Ημερίδα για την επίσημη παράδοση του έργου: «Απλοποίηση Διαδικασίας χορήγησης αντιγράφων Πρακτικών και Γνωμοδοτήσεων Συμβουλίων του Υπουργείου Πολιτισμού – Διάθεση περιεχομένου μέσω Διαδικτύου». Το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στα ΕΣΠΑ 2014-2020, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος (Ε.Π.) “Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα”, με αναθέτουσα αρχή την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) Α.Ε.

Με την ολοκλήρωση και την επίσημη παράδοση του έργου ουσιαστικά ανασχεδιάζονται οι διοικητικές διαδικασίες των Συμβουλίων, μέσα στο καθιερωμένο θεσμικό πλαίσιο, για την επίτευξη μέγιστης εξυπηρέτησης προς όφελος των ενδιαφερομένων.

Παράλληλα δημιουργείται η απαραίτητη υποδομή και αναπτύσσεται η κατάλληλη τεχνογνωσία, προκειμένου να δομηθεί σχέση εμπιστοσύνης πολίτη-κράτους και ενθαρρύνεται η διαφάνεια, η άμεση και απλή διεκπεραίωση αιτημάτων, προάγοντας παράλληλα το επίπεδο λειτουργίας των διοικητικών διαδικασιών.