«Τι σόι άνθρωποι είναι αυτοί που καίνε ανθρώπους; Νόμιζα ότι με τα κρεματόρια είχαμε τελειώσει... Κινούμενη άμμος η χώρα, κινούμενη άμμος και όσα συμβαίνουν έξω από αυτήν. Αν ερχόσουν στον κόσμο θα μάθαινες τι είναι τα συναισθήματα, τι κάνει τους ανθρώπους να είναι άνθρωποι. Θα μάθαινες τι είναι ο φόβος (πόσο φοβήθηκε άραγε ένα παιδί παλεύοντας με τον καπνό και τη φωτιά;)»

Είναι απόσπασμα που θα ερμηνεύσει 6 χρόνια μετά, η εκπληκτική Ζέτα Δουκα στην παράσταση “Γράμμα σε ένα παιδί” της Οριάνα Φαλάτσι.

Είναι λόγια - γροθιά στο στομάχι, λόγια που κρύβουν αλήθεια και εικόνες του σήμερα ή όπως λέει η ηθοποιός «είναι μία ανθρώπινη παράσταση. Παίζει με όλων των ειδών τα συναισθήματα. Τολμώ να πω ότι είναι ένα πιάνο που έχει 8 οκτάδες παίζουμε από την πρώτη νότα μέχρι την τελευταία»

Μιλώντας με την ηθοποιό καταλαβαίνω αυτό που μου ένιωσα από την πρώτη στιγμή. Πόσο σπουδαία είναι αυτή η παράσταση... 

«Είχα ξανακάνει αυτή την παράσταση αλλά τώρα είναι αλλιώς. Έχει αλλάξει ο τρόπος που έβλεπα τα πράγματα, η ηρωίδα ήταν πιο θύμα, έρμαιο των καταστάσεων και των ανθρώπων. Τώρα είναι πιο σκληρή, πιο η κυρίαρχη των αποφάσεων της. Είναι θύτης και όχι θύμα»

Η όλη η επικαιρότητα που ζούμε ( παιδιά έρχονται ασυνόδευτα στη χώρα μας, παιδιά εγκαταλείπονται από τους γονείς τους) οπωσδήποτε κάνουν αυτή την παράσταση λίγο πιο… επίκαιρη.

«Υπάρχουν κάποια λόγια τα οποία την πρώτη φορά που την είχαμε παίξει την παράσταση δεν είχαν μπει μέσα στη διασκευή. Τώρα όμως τα προσθέσαμε γιατί έχουν να κάνουν με τον φόβο που καλείται να αντιμετωπίσει το παιδί προκειμένου να μπορέσει να επιβιώσει των δύσκολων καταστάσεων της καθημερινότητας» λέει η Ζέτα Δούκα.

Και αυτή η σκληρή επικαιρότητα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, προβληματίζει και την ίδια.

«Όλα όσα ζούμε το τελευταίο καιρό σαφώς και μου δημιουργούν μία παραπάνω ανησυχία κυρίως από τότε που έγινα και μητέρα. Αυτό το ερώτημα το οποίο καλείται και η ηρωίδα μου, αλλά και όλοι οι άνθρωποι να απαντήσουν παραμένει τελικά αναπάντητο... «Αξίζει να φέρω ακόμα μία ζωή σε αυτό τον κόσμο»

«Δυστυχώς δεν έχω να δώσω εγώ μία απάντηση… Σαφώς και πήρα την απόφαση - και ήταν μία ώριμη απόφαση- να φέρω ένα παιδί στον κόσμο αλλά δεν ήμουν 100% χαρούμενη ότι φέρνω αυτό το παιδί σε ένα κόσμο… τέλειο, ιδανικά πλασμένο, για να ζήσει όπως του αξίζει! Είναι ένας δύσκολος κόσμος. Παρόλα αυτά παραμένω αισιόδοξη! Φοβάμαι ότι ζούμε καταστάσεις που δεν εξαρτώνται 100% από εμάς δεν περνάνε όλα από το χέρι μας ωστόσο έχω εμπιστοσύνη στο μυαλό… λίγων ανθρώπων και πιστεύω μέσα από τους λίγους μπορεί να ξεμυτίσει κάτι… κάποιος πού να ξαναβάλει τον κόσμο σε μία καλύτερη τροχιά»

Παρά το γεγονός ότι δεν βλέπει τηλεόραση αφού δεν της αρέσει να περνά τον χρόνο της μαζί της, φέτος μάλλον θα την δούμε και πάλι να πρωταγωνιστεί στην μικρή οθόνη αφού συζητά έντονα αυτή την περίοδο για τη συμμετοχή της σε σειρά.

Ωστόσο υπάρχουν και πράγματα που δεν θα άντεχε να δει με τίποτα... 

«Αν και δεν τα έχω παρακολουθήσει ιδιαίτερα, δεν μου αρέσει καθόλου το γεγονός  ότι υπάρχουν αυτά τα ριάλιτι - προγράμματα στην τηλεόραση που κάνουν σχέσεις οι άνθρωποι μπροστά στο φακό. Νομίζω ότι είναι τόσο χαμηλό το επίπεδο των ανθρώπων που λαμβάνουν μέρος εκεί που πραγματικά απορώ γιατί υπάρχουν… Πιθανότατα μόνο για να αποβλακώνουν όσους το παρακολουθούν»

Δεν της αρέσουν τα μαλλιά της, μικρότερη είχε πολλά κόμπλεξ με την εμφάνιση της και κυρίως την μύτη της, τρώει τα νύχια της όταν έχει άγχος, την εξοργίζει η αγένεια και η αδικία ενώ θέλει δίπλα της ανθρώπους με αισθητική.

Εκτός από την ηθοποιία. από τη μητρότητα και όλα τα υπόλοιπα που απορροφούν τον χρόνο της… η Ζέτα Δούκα έχει αφιερωθεί πολύ και στο site (all4z.gr)που έχει δημιουργήσει.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που έχω αυτό το site που έχω καταφέρει να μαζέψω τους ανθρώπους που μου αρέσει να τους , που έχει θέματα που πραγματικά με ενδιαφέρουν και έχει και ένα αναγνωστικό κοινό πραγματικά ανήσυχων ανθρώπων που συνεχώς ψάχνουν να βρουν πράγματα για να κάνουν τη ζωή τους και τον εαυτό τους καλύτερο»

Ημερομηνία:

Από: 1/10     Εως: 30/10

Δευτέρα: 21:15
Τρίτη: 21:15

Τοποθεσία:

Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Γκάζι