Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
ggo2qhpvikdquromahbw
Πολιτισμός

Το βραβευμένο μυθιστόρημα «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» στο ΚΘΒΕ

Η πρεμιέρα της παράστασης ορίστηκε για την ερχόμενη Κυριακή 21 Οκτωβρίου στο Βασιλικό θέατρο

Ο Πέτρος κι αν εγέρασε κι ασπρίσαν τα μαλλιά του ...συνεχίζει τον μεγάλο του περίπατο στη ζωή, στους πολέμους, στις ζωές των ανθρώπων, στις σχέσεις και τις ιδέες. Αλλάζει απόψεις, γκρεμίζει δεδομένα και στερεότυπα, βγαίνει απ τις σελίδες του πολυαγαπημένου βιβλίου σειράς γενεών απ τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα -κι ανεβαίνει ξανά στη σκηνή.

«Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» της Άλκης Ζέη, που δραματοποίησε και σκηνοθετεί -για το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδος αυτή τη φορά- ο Τάκης Τζαμαργιάς, μεταφέρει μικρούς και μεγάλους θεατές στην Αθήνα, στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής μέσα από τη ματιά του μικρού Πέτρου.

Η πρεμιέρα της παράστασης (Παιδική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος) ορίστηκε για την ερχόμενη Κυριακή 21 Οκτωβρίου στο Βασιλικό θέατρο.

Το κλασικό, βραβευμένο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, της πλέον μεταφρασμένης (σε περισσότερες από 20 γλώσσες) συγγραφέα λογοτεχνικών και θεατρικών έργων για παιδιά και νέους έχει ήδη πραγματοποιήσει σειρά εκδόσεων (από το 1971 που γράφτηκε απ την αυτοεξόριστη στο Παρίσι Αλκη Ζέη) κι έχει μέχρι σήμερα περισσότερες από 380.000 πωλήσεις αντιτύπων του.

Στην παράσταση του ΚΘΒΕ όπου ανεβαίνει για πρώτη φορά, και η οποία πριν ακόμα την πρεμιέρα της έχει κάνει sold out στις προγραμματισμένες καθημερινές παραστάσεις για σχολεία ("έκλεισαν" περί τα 32.000 εισιτήρια) τον ρόλο του Πέτρου ερμηνεύει ο Γιάννης Γκρέζιος κι αυτόν του Παππού ο Δημήτρης Κολοβός, καθώς και μια πλειάδα ηθοποιών του ΚΘΒΕ. Παραστάσεις για σχολεία θα δίνονται από Τρίτη έως Παρασκευή, στις 10.30 και για το κοινό κάθε Κυριακή, στις 11:00.