Η επιλογή του από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου για την παρουσίαση της απονομής του 2019 ανακοινώθηκε πριν από δύο μόλις μέρες.

Ο διάσημος κωμικός Κέβιν Χαρτ ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι αποφάσισε τελικά να μην παρουσιάσει τα Όσκαρ του 2019, μετά τον «θόρυβο» που προκλήθηκε τα τελευταία 24ωρα στα social media με χρήστες που επέκριναν την επιλογή της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ο λόγος για τις αντιρρήσεις τους ήταν κάποια ομοφοβικά tweets που είχε αναρτήσει ο ηθοποιός πριν από χρόνια. Μόλις δύο μέρες αφότου ανακοινώθηκε ότι ο ταλαντούχος κωμικός επελέγη ως ο παρουσιαστής της επόμενης τελετής απονομής των λαμπερών βραβείων, ο Κέβιν Χαρτ ανέβασε την εξής ανακοίνωση στο Twitter: «Αποφάσισα να αποσυρθώ από την παρουσίαση των φετινών Όσκαρ, επειδή δεν θέλω η παρουσία μου να αποσπάσει την προσοχή από μια βραδιά που τιμάται από τόσο πολλούς εκπληκτικά ταλαντούχους καλλιτέχνες».

Λίγο νωρίτερα, ο Χαρτ είχε αποκαλύψει στο Instagram ότι η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου του ζήτησε να ζητήσει συγγνώμη για τα tweets που είχε ποστάρει στο παρελθόν, διαφορετικά θα έβρισκαν καινούργιο παρουσιαστή.

Ο κωμικός αρνήθηκε να υποκύψει σε αυτόν εκβιασμό και προτίμησε να παραιτηθεί. Ωστόσο, στην ανάρτησή του απολογήθηκε τελικά στην LGBTQ κοινότητα για την έλλειψη ευαισθησίας που έδειξε πριν από χρόνια.

Σε ένα από τα ομοφοβικά tweets που μοιράζονται χρήστες του διαδικτύου από το 2011 ο Κέβιν Χαρτ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αν ο γιος μου προσπαθήσει ποτέ να παίξει με το κουκλόσπιτο της δίχρονης κορούλας μου θα του το σπάσω στο κεφάλι και θα του πω, κόφτο, αυτό είναι γκέι».

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Stop looking for reasons to be negative...Stop searching for reasons to be angry....I swear I wish you guys could see/feel/understand the mental place that I am in. I am truly happy people....there is nothing that you can do to change that...NOTHING. I work hard on a daily basis to spread positivity to all....with that being said. If u want to search my history or past and anger yourselves with what u find that is fine with me. I’m almost 40 years old and I’m in love with the man that I am becoming. You LIVE and YOU LEARN & YOU GROW & YOU MATURE. I live to Love....Please take your negative energy and put it into something constructive. Please....What’s understood should never have to be said. I LOVE EVERYBODY.....ONCE AGAIN EVERYBODY. If you choose to not believe me then that’s on you....Have a beautiful day

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kevin Hart (@kevinhart4real) στις