Το εμβληματικό έργο «Το μεγάλο κύμα στ' ανοιχτά της Καναγκάουα» του Ιάπωνα Κατσουσίκα Χοκουσάι είναι από τα πλέον αναγνωρίσιμα έργα τέχνης, παγκοσμίως. Το συναντάμε ακόμη και σε κουρτίνες μπάνιου, σε σου πλα, σε χαρτιά περιτυλίγματος δώρων, και αλλού. Τώρα, βρήκε το δρόμο για τις προσόψεις έξι κυβόσχημων ουρανοξυστών σε μια καινούργια πόλη που γεννιέται στην περιφέρεια της ρωσικής πρωτεύουσας.

Οι αρχιτέκτονες που σχεδιάζουν την Etalon City, στην περιοχή Νότιο Μπούτοβο, στη νοτιο-δυτική Μόσχα, αναζητούν καινούργιες λύσεις για τις προσόψεις των κτιρίων. Πήραν την απόφαση να συμπεριλάβουν το έργο του Χοκουσάι στις προσόψεις των έξι ουρανοξυστών που βλέπουν στον μεγάλο αυτοκινητόδρομο. Το συνολικό εμβαδόν της «πρόσοψης» που είναι ορατή από τον αυτοκινητόδρομο είναι 60.000 τετραγωνικά μέτρα, και η αντιγραφή του έργου του Χοκουσάι είναι κατακερματισμένη σε τμήματα ανάλογα με το μέγεθος του κάθε κτιριακού όγκου.

Η Etalon City προορίζεται να είναι μια οικιστική περιοχή και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι η αρχιτεκτονική σύλληψη των κτιρίων. Κάθε οίκημα σχεδιάζεται ώστε η πρόσοψή του να συμβολίζει μια διαφορετική πόλη: οι πρώτες προσόψεις που σχεδιάστηκαν παραπέμπουν στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, τη Βαρκελώνη και το Μονακό.