Την Κυριακή 17/3 η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση προσκαλλεί το κοινό της στο 7ο Open Day. 

Η στέγη ανοίγει ξανά τις πόρτες της σε όλους. Το έβδομο Open Day είναι αφιερωμένο στην αβανγκάρντ μουσική της ανατολής, στην παρουσίαση διαφορετικών συνθετών και ήχων, που δημιουργούν έναν μουσικό διάλογο ανατολής και δύσης, μια καλλιτεχνική περιπέτεια ανατροπών και μεταμορφώσεων, μέσα από εκδηλώσεις, προβολές και συναυλίες που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

Οι «Ετεροτοπίες», πρώτο μέρος ενός ευρύτερου κύκλου με θέμα τις διαφορετικές καλλιτεχνικές οπτικές, εξετάζουν τον διαρκή μουσικό διάλογο Ανατολής και Δύσης, με τρόπο «αντίστροφο». Καλλιτέχνες και συνθέτες από όλο τον κόσμο βρίσκουν στη σύγχρονη Δυτική τέχνη μια δύναμη εκσυγχρονισμού, μια κατεύθυνση για τον επαναπροσδιορισμό και την εξέλιξη των πολιτισμών τους. Ταυτόχρονα, η φρέσκια οπτική που αναπτύσσεται «μακριά από το κέντρο» μεταλλάσσει τις Δυτικές μουσικές γλώσσες και δημιουργεί νέα συναρπαστικά ηχητικά ιδιώματα.

Μουσικές εκτελέσεις, προβολές και δρώμενα, σε ένα καλειδοσκόπιο ήχων, μορφών και αισθητικών, θα δώσουν σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να χαράξουν τη δική τους προσωπική διαδρομή, μέσα από τους «χώρους αλλού» της σύγχρονης τέχνης. Σαν να συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι, οι επισκέπτες καλούνται να αναπολήσουν μνήμες, να εκφράσουν επιθυμίες, να αναζητήσουν ονόματα, να ψάξουν σημεία και, τέλος, να συντάξουν τη δική τους αφήγηση και οπτική για την πολύπλοκη και αμφίδρομη εμπειρία της συνάντησης των πολιτισμών.

Κυριακή 16:00 σε διάφορους χώρους της Στέγης

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Κανονικό: 5 €
Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα, Κάτοικος Γειτονιάς, Συνοδός ΑμεA: 4 €
Παρέα 10+ άτομα, ΑμεΑ, Ανεργίας: 3 €

Ομαδικές κρατήσεις στο groupsales@sgt.gr