Οι μουσικές περιπέτειες της ατίθασης Βιόλας που επαναστατεί και το σκάει από την ορχήστρα για τον άγνωστο και ελεύθερο κόσμο της τζαζ ζωντανεύουν στο έργο «Μούζικα! ή Η μάχη των ήχων» του διακεκριμένου συνθέτη Θοδωρή Οικονόμου. Το πρωτότυπο μιούζικαλ σε θεατρικό κείμενο και στίχους της Μαριβίτας Γραμματικάκη έρχεται να συναρπάσει μικρούς και μεγάλους στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τέσσερις μόνο παραστάσεις στις 28 και 29 Μαρτίου. Τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει η Κάτια Μολφέση, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ιώ Βουλγαράκη.

Σε μια μουσική πόλη, ένας μαέστρος και μια ορχήστρα ετοιμάζονται για μια μεγάλη συναυλία. Η μουσική πόλη όμως είναι χωρισμένη στα δύο. Από τη μια η κλασική, με τους αυστηρούς κανόνες, και από την άλλη η τζαζ, με την ελευθερία των αυτοσχεδιασμών. Θα μπορέσουν ποτέ αυτά τα δύο άκρα να βρουν κοινούς τόπους και μελωδίες; Θα μπορέσουν ποτέ να ενωθούν; Ο μαέστρος τι ρόλο θα παίξει; Τα όργανα της ορχήστρας μετατρέπονται σε ανθρώπινους χαρακτήρες και φτιάχνουν μια σύγχρονη κοινωνία.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο μιούζικαλ για μικρούς και μεγάλους που μιλάει για τη δύναμη της φιλίας και για τον φόβο και την πίστη που πρέπει να έχουμε στον εαυτό μας.