Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Σμυρναίος-Τον βρήκαν νεκρό μια εβδομάδα μετά
xtntvcafzhjcg3ov2ghx
Πολιτισμός

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Σμυρναίος-Τον βρήκαν νεκρό μια εβδομάδα μετά

Το ανακοίνωσε μέσω Facebook ο φίλος του Άγγελος Γραμμένος.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο ηθοποιός Γιάννης Σμυρναίος όπως ανακοίνωσε μέσω Facebook ο φίλος του Άγγελος Γραμμένος.

Ο Γιάννης Σμυρναίος βρέθηκε νεκρός μία εβδομάδα μετά το θάνατό του στο σπίτι του στην Κυψέλη.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Έφυγε τέλη Μαρτίου 2019 ο γνωστός ταλαντούχος ηθοποιός Γιάννης Σμυρναίος. Τον βρήκαν μια βδομάδα μετά νεκρό στο σπίτι του στην Κυψέλη. Καλό σου ταξίδι καλέ μου φίλε και συναγωνιστή.

Ο Γιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Οκτωβρίου 1940. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών από το 1964 έως το 1966. Η πρώτη του θεατρική εμφάνιση, ήταν στο «Κυρία του Μαξίμ» του Ζωρζ Φειντώ με το θίασο Ρηγόπουλου - Αναλυτή το 1967.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε στην ταινία, «Ο χαζομπαμπάς» (1967). Συνεργάστηκε με αξιόλογους θιάσους, όπως Ρίζου-Χατζηχρήστου-Βογιατζή στο έργο «Αγάπη μου παλιόγρια» (1969-70), Βουτσά-Ρίζου-Ναθαναήλ στο έργο «Ο επαρχιώτης» (1971-72), Καρρά (1972), Γκιωνάκη (1973-74), Αλεξανδράκη-Γαληνέα (1978), Γκιωνάκη, στο έργο «Το στραβόξυλο» Παπαναστασίου-Ιωαννίδου (1982), στο θέατρο «Καλουτά» στο έργο «Κολωνός και Κολωνάκι», Ρίζου (1986-87), Χαλκιά-Παρτσαλάκη στο θέατρο «Μετροπόλιταν» στο έργο των Τσιφόρου-Βασιλειάδη «Δέκα μέρες στο Παρίσι» και άλλα. Πέθανε τον Μάρτιο του 2019..

Φιλμογραφία

Ο χαζομπαμπάς (1967)
Γιακουμής μια ρωμέικη καρδιά (1970)
Κατηγορώ τους δυνατούς (1970)
Εν ονόματι του νόμου (1970)
Το παιδί της μαμάς (1970)
Οι άνδρες ξέρουν ν’ αγαπούν (1971)
Σ’ αγαπώ (1971)
Ο αισιόδοξος (1973)
Τροχονόμος... Βαρβάρα (1981)
Νοκ-άουτ στον έρωτα / Εγώ και το πουλί μου (1982)
Εδώ και τώρα αγγούρια (1982)
Η σιδηρά κυρία (1983)
Αγάπησα έναν Πόντιο (1986)
Ο καβαλάρης των F.M. Stereo (1986)
Ο αυτάκιας (1988)
Τρελάδικο πολυτελείας (1990).

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα