Μαθητές αφήνουν τη σχολική αίθουσα και ανεβαίνουν στη σκηνή και τη «διδασκαλία» τους, αντί των καθηγητών, αναλαμβάνουν τώρα οι καλλιτέχνες. Ανήσυχοι έφηβοι εμπνέονται από τρεις ανήσυχες πόλεις: Αθήνα, Αλεξάνδρεια, Βηρυτό. όχημα τους, το δικό τους φεστιβάλ, το onassis youth festival, που ερχεται να ταρακουνησει συθεμελα τη Στεγη.

Στη ΣΤΕΓΗ, οι ιδέες βρίσκουν το σπίτι τους και οι έφηβοι το φεστιβάλ τους. Για τρεις ώρες την εβδομάδα, μέσα σε μια φρενίτιδα παραγωγής ιδεών, αυτοσχεδιασμών, ασκήσεων και εντατικών προβών με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες, οι μαθητές δημιουργούν το πιο αναζωογονητικό εφηβικό φεστιβάλ. Φέτος, πηγή έμπνευσης θα αποτελέσει το τρίγωνο, Αλεξάνδρεια-Αθήνα-Βηρυτός, τρεις συναρπαστικές, ανήσυχες πόλεις με πλούσιο πολιτισμό και ιστορία.

Μέσα από την επαφή με πραγματικές ιστορίες των κατοίκων, από απομνημονεύματα, ντοκουμέντα, ιστορικά τεκμήρια, λογοτεχνικά και θεατρικά έργα, αλλά και προσωπικές συνεντεύξεις, οι μαθητές επιλέγουν τα ερεθίσματα που τους συγκινούν και οι ιδέες τους γίνονται παραστάσεις που πλημμυρίζουν τη Μικρή Σκηνή της Στέγης. Γιατί οι μαθητές, με τις πρωτότυπες ιδέες τους, είναι οι μεγάλοι, υπέρλαμπροι πρωταγωνιστές του Onassis Youth Festival.