«Boyz day out» έγραψε ο Νίκος Τσάκος, πασίγνωστος εφοπλιστής και σύζυγος της διεθνούς φήµης σχεδιάστριας Σήλιας Κριθαριώτη, ποζάροντας µε τον γιο τους και φόντο αλπικό χιονοδροµικό κέντρο. Ντυµένος φυσικά στυλάτα και µοδάτα. Από την άλλη, η Ευγενία («Εζενί») Νιάρχου, γόνος της γνωστής επίσης εφοπλιστικής οικογενείας, µας ενηµέρωσε πως είδε «Home Alone 2» -µε την κυρία µε τα περιστέρια- και φωτογράφησε το σκηνικό από το οικογενενειακό ξενοδοχείο «Kulm» στο (ελβετικό) Σεν Μόριτζ. Αν το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα εκεί; Οχι ακόµα, αλλά θα συµβεί άµεσα! Ευτυχώς, δεν φαίνεται πως θα ισχύσει ακόµα αυτό που µου έλεγε για το «S» ο διεθνούς βεληνεκούς επιστήµονας και φίλος Γιώργος Γεωργούσης, ότι «θα υπάρξει, και όχι στο µακρινό, αλλά στο εγγύς µέλλον, πρόβληµα µε τον χειµερινό τουρισµό»...

Κάν’ το όπως η Mαίρη (βάλε κόκκινο)

Νέα χρονιά και χωρίς κόκκινο δεν πάµε πουθενά. Γιατί είναι το χρώµα του πάθους και δίχως πάθος επίσης δεν κάνουµε τίποτα. Γιατί, σε όποια απόχρωση κι αν είναι η επιδερµίδα σου, θα ανακαλύψεις την απόχρωση του κόκκινου που σε αναδεικνύει. Γιατί το κόκκινο κραγιόν αυτό το διάστηµα έχει γίνει δεύτερη φύση µας. Γιατί οι σπόροι του ροδιού που σπάσαµε τα µεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς χρωµάτισαν καταπληκτικά, εκτός του ότι κατέστησαν ακόµα νοστιµότερες, τις X-mas σαλάτες µας. Τέλος, γιατί η Μαίρη Βυτινάρος είναι κουκλάρα και κορµάρα και ποντάρει στο απόλυτο sexy κόκκινο oufi t του χειµώνα που διανύουµε.

Από την Κουρσεβέλ, με αγάπη

Στη (γαλλική) Κουρσεβέλ βρίσκεται η Μαριέττα Χρουσαλά µε τον σύζυγό της -εφοπλιστή επίσης και εγγονό του Λέοντος Λαιµού-, Λέοντα Πατίτσα. Ακόµα, µεταξύ άλλων, ο επιχειρηµατίας Ηλίας Κοκοτός. Εκεί και η αγαπηµένη του Κωνσταντίνου Αργυρού, σοσιαλιτέ Αλεξάνδρα Νίκα, µε τη µητέρα της. Η Μαριέττα, όπως και οι προηγούµενοι, άλλαξαν χρονιά στο φηµισµένο διεθνώς χειµερινό θέρετρο, απολαµβάνοντας την οµορφιά του απίθανου σκηνικού. Και έπειτα, τη ζεστασιά στα καλοβαλµένα σαλέ, αλλά και µαγικές νύχτες, φορώντας fl ashy δηµιουργίες υψηλής ραπτικής πασίγνωστων κουτιριέ στους χορούς που διοργανώνονταν εκείνες τις ηµέρες και εκεί - περισσότερο σε πριβέ κλαµπ/λέσχες. Σιγά-σιγά, λόγω του πολικού ψύχους, και στην Κουρσεβέλ το χιόνι θα καλύψει τα πάντα. Το σκηνικό θα γίνει πάλλευκο. Και µαγευτικό.

ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΕΡΓΟ

Το 2024 είναι εδώ. Οπως και ο χειµώνας. Οχι, όµως, στις καρδιές µας. Ο,τι κι αν αντιµετωπίζουµε, το αγαπηµένο και όχι τόσο µακρινό άρωµα του καλοκαιριού «φωτίζει» τις µέρες µας. Και τις νύχτες; Οι δυνατές µουσικές, που ξεχύνονται από κάθε «κοπής» κλαµπ - πλεονάζουν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τελικά σε ολόκληρη την Ελλάδα και µας εµπνέουν. Οχι απλώς µας εµπνέουν, µας «πρεσάρουν» γλυκά, βαζόντάς µας στη διαδικασία να αφήσουµε στο χρονοντούλαπο τις αντιξοότητες. Αν όχι, να αντεπεξέλθουµε (προφανώς) προσπερνώντας τις θεαµατικά και συγχρόνως κλείνοντάς τους το µάτι. Γιατί µε ανεβασµένη ψυχολογία τα πάντα είναι εφικτά. Και αν δεν έρθουν όλα ακριβώς όπως τα είχαµε ονειρευτεί, «so what?». Ε, και; Οταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει. Γνωστό αυτό, κλισέ κιόλας. Το καλό το παλληκάρι, όµως, ξέρει κι άλλο µονοπάτι. Οχι ένα, πολλά. Εχει πάντα στη φαρέτρα του εύκαιρο plan B. Και C και D.  Και πέµπτο (Ε) εφόσον χρειαστεί.

Στα επιµέρους, η χρονιά που πέρασε -και είµαι βέβαιη ότι, δεδοµένων των «σκληρών» συνθηκών, σε πολλούς από εσάς συνέβη το ίδιο- µου έδωσε δύναµη. ∆ύναµη να γυρίζω την πλάτη σε a priori προκατειληµµένους αρνητικά, σε κοµπλεξικούς, που µε τη σειρά τους επίσης πλεονάζουν. Αυτοί κι αν βρίθουν! Μου έδωσε δύναµη να αγνοώ τις κακουχίες, να τις προσπερνώ γελαστά, λέγοντας τόσο στον εαυτό µου όσο και σε πολύ οικείο µου πρόσωπο, που ξεκίνησε (από την αρχή κιόλας του 2023) να ανεβαίνει έναν πραγµατικό γολγοθά, δίνοντας µάχη για τη ζωή του ουσιαστικά, ότι όλα θα πάνε καλά. Το πιστεύει. Και το πιστεύω ότι συντελείται θαύµα στην περίπτωσή του. Αν όχι άµεσα, θα γίνει, είµαι σίγουρη. Επιβάλλεται, ό,τι κι αν (µας) συµβαίνει, να πορευόµαστε κάθε στιγµή µε χαµόγελο. Και µε δυναµισµό. Πατώντας, παράλληλα, γερά τα πόδια µας στη Γη. Αν, βέβαια, είµαστε ένα τσακ πιο αλαφροΐσκιωτοι, λίγο πιο «νεραϊδοπαρµένοι», όπως χαρακτηρίζει εαυτόν η αγαπηµένη στη νεολαία τραγουδίστρια/τραγουδοποιός Μαριέττα Φαφούτη, ακόµα καλύτερα.

Και τι να περιµένουµε από events; Πολλά. Και ωραία. Φωτεινά. Οπως µας αξίζει. Αρχικά, τους Tiger Lillies. Θα τους απολαύσουµε στο αγαπηµένο στέκι µας απ’ όταν ήµασταν πιτσιρίκια, στο «Half Note», στο Mετς. Πότε θα τους χαρούµε πάλι -γιατί οι Ελληνες τους αγαπάµε και στιγµή δεν το έχουµε κρύψει- στα εδάφη µας; Σήµερα και µέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα παραδίδουν µαθήµατα µηδενισµού. Με τη νέα τους παράσταση υπό τον τίτλο «Lessons in Nihilism», η εναλλακτική ροκ µπάντα από τη Βρετανία µάς καλεί να ξορκίσουµε τοξικότητες κάθε τύπου. Το (υπερ)φηµισµένο τρίο της «µπρεχτικής... όπερας του δρόµου», οι «νονοί του dark καµπαρέ», όπως χαρακτηρίζονται -και τους εκφράζει, όπως µου λένε-, µε τα αναρίθµητα sold out ανά την Ευρώπη και όχι µόνο, παρουσιάζουν ένα εκρηκτικό σόου. Και µε character. Οπως µας έχουν (καλο)µάθει.