Αλλάζει η όψη του Μαρτινέγκο

Στον περιβάλλοντα χώρο του τάφου Νίκου Καζαντζάκη, που βρίσκεται στον προµαχώνα Μαρτινέγκο, στα βενετσιάνικα τείχη του Ηρακλείου, η Υπηρεσία Πρασίνου του ∆ήµου Ηρακλείου θα φυτέψει περίπου 3.000 ενδηµικά φυτά της Κρήτης. Ο δήµαρχος Ηρακλείου, Αλέξης Καλοκαιρινός, δήλωσε ότι θα δώσουν χρώµα στο εµβληµατικό σηµείο της πόλης. «Μέσα στις επιδιώξεις µας είναι η συνολική αύξηση του πρασίνου στην πόλη και εδώ έχουµε ένα έργο που εντάσσεται σε αυτή την προσπάθεια και το οποίο γίνεται µε πολλή αγάπη και µεράκι από τους ανθρώπους του δήµου», σηµειώνοντας ότι στο προσεχές µέλλον η άρδευση των φυτών θα προέρχεται από την τριτοβάθµια επεξεργασία λυµάτων του βιολογικού καθαρισµού.

Αντίδραση

Πανό υπέρ της Παλαιστίνης που ήταν αναρτηµένο στο δηµαρχείο αποφάσισε να κατεβάσει ο δήµαρχος Ηλιούπολης, Στάθης Ψυρρόπουλος. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του σωµατείου εργαζοµένων που το είχε αναρτήσει. «Το δηµαρχείο της πόλης δεν είναι µέσο άσκησης εξωτερικής πολιτικής ούτε µέσο εξυπηρέτησης πολιτικών συµφερόντων οποιουδήποτε κόµµατος», έγραψε σε ανάρτησή του στα social media ο Στάθης Ψυρρόπουλος.
Καλλιθέα: ∆ρομολογείται η παράδοση και η έναρξη λειτουργιάς του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων στην οδο ∆ημητρακόπουλου

Πλασματικά

Για έλλειµµα της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισµό του 2024 κάνει λόγο ο δήµαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαµάκος, κατηγορώντας την προηγούµενη δηµοτική Αρχή για πλασµατική εικόνα που παρουσίαζε όσον αφορά τα ταµειακά διαθέσιµα του δήµου. Ο κ. Μαµάκος επεσήµανε, µεταξύ άλλων, ότι «η πραγµατική κατάσταση των οικονοµικών του δήµου δυστυχώς επιβεβαιώνει τις χειρότερες προβλέψεις µας».

Προσπάθεια νομιμοποίησης του παραδοσιακού εθίμου του ρουκετοπόλεμου στο Βροντάδο της Χίου από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Προτίμηση

∆εν θα είναι τελικά υποψήφιος για το ∆.Σ. της ΚΕ∆Ε ο δήµαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος. Αν και δέχτηκε προτάσεις συνεργασίας τόσο από τον Λάζαρο Κυρίζογλου όσο και από τον Χάρη ∆ούκα, προτίµησε να ασχοληθεί µε τον ΣΠΑΥ και το ∆ίκτυο Ανθεκτικών και Αειφόρων Πόλεων, το οποίο συσπειρώνει πάνω από 80 δήµους από όλη την Ελλάδα.

Γιάννης Μώραλης, δήμαρχος Πειραιά: «Eπιτακτική πλέον η ανάγκη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης».